Sokan azt gondolják, hogy szégyen külső segítséget kérni, viszont, ha úgy érzed, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok, jobb, ha szakemberhez fordulsz. Ne hagyd, hogy elhatalmasodjanak a problémák rajtad, válaszd a sokkal kiegyensúlyozottabb hétköznapokat!

A terápiás kezelés segíthet a múlt problémáinak feldolgozásában, a stressz, szorongás csökkentésében, és a lehető legjobb módszer lehet a továbblépéshez.

1. Jutott már eszedbe az, hogy véget vess az életednek?

Mindenkinek az életében vannak nagyon nehéz időszakok is, ha azt hiszed az az egyetlen megoldás, hogy véget vess az életednek, akkor mindenképp keress fel egy szakembert. Nincs olyan helyzet, amelyet ne lehetne megoldani.

2. Elvesztetted a motivációt

Nem ösztönöz semmi, nem érzel motivációt a hétköznapi dolgok elvégzésére sem. Nem tudod, hogy mi hiányzik az életedből, mi az, ami boldoggá tenne. Kicsit jobban kellene nyílnod a világ felé, ahhoz, hogy megtaláld az életcélod.

3. Állandóan túlterhelt vagy

Lehet, hogy sok a gondod, állandóan rohansz, de az még nem jelenti azt, hogy mindig fáradtan, leverten kell zárnod a napod. Próbáld meg egy kicsit jobban megérteni az életed, saját magad működését, és akkor a fáradtsággal, fásultsággal is könnyebben leszámolsz.

4. A napod nagyrészét átjárja az aggodalom

Mindenki idegeskedik és stresszel valamiért, de amikor az egész napod átjárja a szorongás, akkor érdemes szakemberhez fordulnod. Lehet, hogy egy relaxációs technika vagy a meditáció elsajátítása már nagy segítséget jelent a problémáidra.

5. Nehezen megy az éjszakai alvás

Az éjszakai alvásproblémák miatt másnap az egész nap stresszes, feszült lehet. Nem beszélve arról, hogy a sorozatos éjszakai alváskiesések a testi és lelki egészségre is hatással lehetnek.

6. Valamilyen súlyos trauma ért

Egy súlyos trauma után érdemes mindenképp felkeresni egy szakembert, hiszen az ember egyedül nehezen tudja feldolgozni például egy közeli hozzátartozója elvesztését.

7. Úgy érzed, megfulladsz

Az életed nem lehet olyan, mint a börtön, nem érezheted úgy, hogy minden napod rossz. Ha azt érzed, hogy elakadtál, nem tudod, hogy merre tovább, nincs is erőd továbblépni, akkor keress fel egy szakembert.

8. Egyik mérgező kapcsolatból a másikba kerülsz

A toxikus kapcsolatok nagyon sok energiát elvesznek, lemerítenek, csökkentik az önbizalmad, de akár depressziót is okozhatnak. Egy terápia segítségével könnyen kiderülhet, hogy miért vonzasz be állandóan az életedbe toxikus személyeket, és hogyan védheted meg saját magad.

9. Túlcsordulnak az érzelmeid

Nagyon erősen éled meg mind a negatív, mind pedig a pozitív érzéseket, könnyen átveszed mások hangulatát, hamar beleképzeled magad mások élethelyzetébe, akkor azt jelenti, hogy nem mindig tudod megfelelően kezelni az érzéseidet. A terápia ezen is segíthet, utána pedig sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az életed.

10. Sokszor látod reménytelennek a helyzetet

Egy-egy probléma nagyon ki tud borítani, és sokszor érzed úgy, hogy nem fogsz tudni megbirkózni a felmerülő nehézségekkel. A terápia segítséget nyújthat, ráadásul az önmagadban vetett hited is nőhet.

11. Nagyon megviselnek a veszteségek

Nehezen tudod feldolgozni és elfogadni a veszteségeket, nagyon megvisel valakinek a halála, vagy egy kapcsolat megszakadása.

12. Úgy érzed, nincs senki, akivel beszélgethetnél

Ha úgy érzed, senki nem ért meg, nincs akivel beszélgess, akkor a terapeuta lehet a legmegfelelőbb személy számodra, akivel megoszthatod a problémáidat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.