Holotropikum11 tünet, ami rengeteg mindent elárul az egészségedről!

11 tünet, ami rengeteg mindent elárul az egészségedről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

11 testi jel, amely a szervezeted egészségi állapotáról árulkodik!

11 tünet, ami rengeteg mindent elárul az egészségedről!

Testünk egy rendkívül hatékonyan működő szerkezet, amely számos módon képes jelezni, ha valami nincs rendben. Ezért most 11 olyan testi jelzés következik, amelyek időben történő felismerésével meg lehet előzni a betegségek többségét.

1. Kiszáradt, berepedezett ajkak

Ez leginkább valamilyen allergiás reakcióra, vagy kiszáradásra utal. Az allergiát legtöbbször valamilyen kozmetikai szer, gyógyszer, fogkrém, szájvíz válthatja ki. Ha viszont a kiszáradás miatt alakul ki a hámlás, repedezettség, akkor pótolni kell a hiányzó folyadékot.

2. Bedagadt lábak

Ez a terhes nőknél szokott gyakori lenni, de egyébként valamilyen szív- és keringési problémára utal, így orvoshoz kell ezzel fordulni. A dagadást az okozza, hogy a gyenge keringés miatt a fölösleges folyadék nem tud kiürülni a szervezetből.

3. Fakó nyelv

Normál körülmények között a nyelv rózsaszínes kell legyen. Ha fakó és száraz a nyelv, akkor az vashiányra utalhat. Ennek megállapítására vérvizsgálat szükséges.

Ezt már olvastad? A nyelv színe rengeteg mindent elárul az egészségi állapotodról

4. Gyakori izzadás, émelyítő testszag

Ha valaki cukorbeteg, akkor gyakran a testszaga az acetonra hasonlít, amit a véráramban és bőrben felhalmozódó cukorszint okoz. Ha az izzadságszag az ammóniára hasonlít, akkor máj, vagy veseprobléma lehet a háttérben.

5. Az ujjak hosszúsága

Egy 2008-as tanulmány szerint azoknál a nőknél, akiknek a gyűrűsujj hosszabb a mutatóujjnál, kétszer nagyobb az esélyük, hogy a térdükben ízületi gyulladás alakuljon ki.

6. Szemöldök hullás

Ez leginkább valamilyen pajzsmirigy rendellenességre utal, legyen szó túltengő, vagy alulműködő pajzsmirigyekről. Fordulj orvoshoz a problémával.

7. Erős lábszag

Ez valamilyen gombás fertőzés jele lehet, amit sürgősen kezelni kell, hiszen akár más családtagokra is átterjedhet. Keress fel egy bőrgyógyászt.

8. Szokatlan szőrzet nőknél

Azoknál a nőknél, akiknek arcszőrzetük van rendszerint valamilyen hormonális jellegű probléma állhat a  háttérben. Pontosabban az illető nők szervezete túl sok tesztoszteron férfi hormont állít elő. Ebben az esetben is érdemes orvoshoz menni.

9. Sötét, hamvas bőrfoltok

Ez nem csak egyszerű esztétikai hiba, ugyanis amerikai orvosok szerint az ilyen foltok a korai cukorbetegség egyik jelei lehetnek. nála

10. Rövid vádli

Egy 2008-as tanulmány szerint, ha egy nőnek 33 cm-nél rövidebb vádlija van, könnyebben kialakulhat náluk valamilyen keringési rendellenesség, stroke, mivel könnyebben képződnek lerakódások a vádlit átszövő vérerekben.

11. Száraz bőr

Hideg, száraz időben kiszárad a bőr, ami természetes, de ha mindig az, akkor vagy a szervezet szenved vízhiányban, vagy cukorbetegség, pajzsmirigy túltengés okozza a problémát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek