Kuriózum10 tudatalatti dühérzet, ami észrevétlenül mérgezi meg a lelkedet!

10 tudatalatti dühérzet, ami észrevétlenül mérgezi meg a lelkedet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha lelkileg kimerülsz, és ez hosszú heteken keresztül érződni fog, akkor megnő a depresszió, a motiváció hiányának, az elszigetelődésnek az esélye.

10 tudatalatti dühérzet, ami észrevétlenül mérgezi meg a lelkedet!

Most 10 olyan tudatalatti elégedetlenséget, dühérzetet olvashatsz, amelyek lelkileg teljesen kifacsarhatnak. Ha beazonosítod a problémát, akkor kerítsd egy jóbarátot, vagy szakembert, akivel megbeszélheted ezen lelki terhek hátterét, így indulva el a gyógyulás útján.

1. Ha azt érzed, nem szeret senki

Ha folyamatosan úgy érzed, hogy az emberek, a családod tagjai nem szeretnek, nem törődnek veled, nem érdeklődnek irántad, ez lassan megmérgezi a lelkedet. De ez még nem jelenti azt, hogy téged senki sem szeret, legfeljebb meg kell találnod azokat az embereket, akik befogadnak téged a szívükbe, de ne feledd, neked is ki kell mutatnod a szeretetet irántuk.

2. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy mit akarsz az életben

Ez azért fontos, mert ha tényleg nem tudod, hogy mitévő légy, mi okoz számodra igazi örömet, akkor a lelked lassan, az évek során haldokolni kezd. De elkezdeni élni sosem késő, tedd azt, amire a leginkább vágysz, hiszen a legfontosabb cél az életben, hogy az álmaidat valóra váltsd.

3. Lépj ki a komfortzónádból

Ha valami szokatlan dologgal találkozol, ne mondj egyből nemet. Légy bevállalós, próbálj ki új kalandokat. Az életet szeretni nem egoizmus, hanem igazi csoda.

Ezt már olvastad? 10 mérgező gondolat, melyeket észre sem veszünk, hogy a gondolatainkba férkőztek!

4. Ha körös-körül mérgező emberekkel vagy körülvéve

Ne is csodálkozz, hogy rossz a közérzeted, ha olyan emberek mellett élsz, akik semmilyen jó dolgot nem mondanak rád, sőt kritizálnak, félelmet okoznak, és rombolják az önérzetedet. Az első dolgod legyen az, hogy kiállsz magadért, és a legtöbb mérgező személlyel megszakítod a kapcsolatot.

5. Ha negatívan, pesszimistán tekintesz magadra

Ne beszélj magadról negatív hangnemben, ne ostorozd magad minden apróságért, mert ez a belső hang egyszerűen szétzúzza az önértékelésed, és nem marad más belőled, mint egy boldogtalan, megkeseredett ember, tele hibával, legalábbis így fogsz magadra tekinteni.

6. Ha mindig a múlttal foglalkozol

Ez azért baj, mert boldognak csak a jelenben lehet lenni, a múltban, ha boldog is voltál, az már nem aktuális. Most kell annak lenni, most kell megragadni a lehetőségeket, most kell örülni mindannak, amid van.

7. Ha haszontalan tárgyakkal veszed körbe magad

Ha valamit nem használsz, például egy régi kabátot, cipőt, az adományozd oda egy szervezetnek, vagy valakinek, aki szívesen viselné. Ha azokkal a dolgokkal, tárgyakkal veszed körbe magad, amelyeket szeretsz, a hangulatod is pozitívabb lesz.

Ezt már olvastad? 7 jele annak, hogy egy önimádóval van dolgod!

8. Ha nem érzed teljesnek az életed

Ha valamit szeretnél, de soha nem sikerül elérned a kitűzött célt, akkor inkább próbálj valamilyen más területen érvényesülni. Sose add fel a reményt, hogy egyszer tényleg azt csinálhasd, amihez a legjobban értesz.

9. Ha sokat pletykálsz

Ez azért nem jó irány, mert ezzel tudattalanul is negatív légkört teremtesz magad köré. Az irigység, a mások életében való vájkálás láthatatlanul tesz boldogtalanná.

10. Ha nem szereted, nem értékeled önmagad

A legfontosabb dolog az életben, hogy szeresd önmagad, értékeld önmagad, tiszteld önmagad, mert te is ugyanolyan fontos és értékes vagy, mint bárki más. Ha nem fogadod el önmagad, akkor mitől/kitől várod, hogy boldog legyen az életed.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek