Kuriózum10 mérgező gondolat, melyeket észre sem veszünk, hogy a gondolatainkba férkőztek!

10 mérgező gondolat, melyeket észre sem veszünk, hogy a gondolatainkba férkőztek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Köztudott, hogy az agyunk sokkal fogékonyabb a negatív dolgokra, mint a pozitívokra. Ezért is történhet meg az, hogy egy-egy erőltetőbb munkatempó után, mikor az agy kicsit pihenhet, negatív gondolataink támadnak. Az agy ilyen fajta „pihenőjét” alapértelmezett módnak hívjuk.

10 mérgező gondolat, melyeket észre sem veszünk, hogy a gondolatainkba férkőztek!

Akkor kerül az agy ilyen állapotba, ha kevesebb inger éri, és így lehetősége nyílik az elkalandozásra, ábrándozásra. Kutatók viszont azt figyelték meg, hogy az ilyen alapértelmezett állapotban az emberek hajlamosabbak rossz dolgokra gondolni. Hiába az összpontosítás, a fegyelem, a töretlen pozitivitás, ha az agy egyszer kicsit kikapcsolhat, hajlamos a negatív gondolatokkal foglalkozni. Sokszor nem is vesszük észre ezeket az elkalandozásokat, ezért összegyűjtöttük a 10 legtipikusabb mérgező gondolatot, melyeket sokszor nem is realizálunk.

1. „Vesztes vagyok.”

A fölöslegesség érzete nagyban rontja az agy működéseit. A folytonos kudarcok élménye akár depressziót és szorongást is kiválthatnak az emberekből. Ezért fontos, hogy kialakítsunk egy egészséges gondolkodásmódot, és mindenben lássuk meg munkánk eredményét.

2. „Valaki más fog gondoskodni rólam.”

A másoktól való függés érzése nagyon mérgező hatással lehet az emberi kapcsolatainkra, hiszen tönkreteheti az önbizalmunkat és az önértékelésünket is. Vessünk véget annak, hogy úgy érezzük, másoknak vagyunk kitéve.

3. „Mindig igazam van.”

Azok az emberek, akik mindig a saját igazukhoz ragaszkodnak stagnáló életet fognak élni. Nem fognak fejlődni, nem fog a látókörük szélesedni, hiszen sosem hajlandóak beismerni, ha tévedtek, és nem nyitottak az építő kritikára sem.

4. „Majd holnap megcsinálom.”

Gondolkozz el azon, hogy holnap tényleg megcsinálod? Vagy abból a holnapból jövőhét vagy akár jövőhónap is lehet. Akármi is legyen a válaszod, ne feledd, hogy a halogatás az ember egyik legnagyobb hátráltatója. Ha apró lépésekben is, de kezdj hozzá még ma, és meglásd hamar belejössz.

5. „Majd boldog leszek, ha…”

És itt most következhet számtalan kifogás. A boldogság nem az anyagiaktól, karriertől, oktatástól függ. A boldogság a jelenpillanat átéléséből születik, úgyhogy ne habozz.

6. „Az ők hibájuk.”

Felnőttként muszáj felnőttesen gondolkozni, ezért ha valami nem úgy sült el, ahogyan tervezted, vállalnod kell a felelősséget. Nem foghatod folyton másokra a hibáid. Ezáltal fejlődhetsz, úgyhogy nézz szembe velük.

7. „Nem tudok túllépni ezen.”

Tévedni emberi dolog – igen, közhelyesen hangzik, de ha folyton csak a tökéletességre törekszünk, könnyedén csalódhatunk. Ez aztán pedig számtalan negatív hatással lesz az életünkre. Cselekedj, engedj el, és hagyd, hogy a dolgok maguktól a helyükre kerüljenek.

8. „Ez olyan igazságtalan.”

Ne áltassuk magunkat, az élet néha tényleg kibabrál velünk. Ahelyett, hogy azon bosszankodnál, hogy miért pont veled történik mindez, próbálj előnyt kovácsolni belőle, és a lehető legjobban kihozni belőle.

9. „Nem akarok harcolni ezért.”

Az 1920-as, szocialista Szovjetunió a következő szlogent tartalmazó plakátokkal buzdították az embereket: „Aki nem dolgozik, ne is egyék!”. Ezért az emberek minden megtettek azért, hogy előteremtsék a mindennapi betevőt. Mindannyiunkat elfog a lustaság olykor, de összpontosítanunk kell, és küzdenünk az céljainkért.

10. „Majd megpróbálom!”

Ehelyett inkább állj úgy a dologhoz, hogy „Mindent megteszek.” El sem hiszed, hogy a szavaink mennyire befolyásolják azt, hogy mik történnek velünk, ezért tudatosítanod kell, hogy hajlandó vagy mindent megtenni a siker érdekében!

A legtöbb és a legjobb, amit egy sikeres és pozitív életért tehetünk az az, hogy összpontosítunk, koncentrálunk, és tudatosan megpróbáljuk bevonzani a jó dolgokat az életünkbe. Ha sikerül ezt elérned, akár a következő előnyöket is megszerezheted:

  • több minőségi időt tölthetsz a családoddal;
  • jobban fogsz aludni;
  • sokkal céltudatosabb leszel;
  • kiegyensúlyozottabbá és erősebbé válsz;
  • új kapcsolatokat alakíthatsz ki;
  • több lehetősé tárul eléd.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek