Kuriózum7 jele annak, hogy egy önimádóval van dolgod!

7 jele annak, hogy egy önimádóval van dolgod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mai média telis-tele van narcisztikus tartalommal, nem létezik főműsor-idő manipuláció, önimádat, egoizmus, vagy kapzsiság nélkül. Gondolj csak bele, ha leülsz este 7-től 11-ig a televízió elé mit látsz?

7 jele annak, hogy egy önimádóval van dolgod!
Fotó: Flickr.com

A hírek is telítve vannak a fentebb felsoroltakkal, aztán a sorozatokról, meg a politikai irányú műsorokról nem is beszélve. A hírhedt celebeink is csak ezt képviselik: az önimádatot. Akárhogy is próbáljuk megszűrni a nárcizmust, szinte lehetetlenség, tele van vele a média és az online világ is, de annyit tehetünk, hogy legalább a közvetlen közelünkből elűzzük az önimádatra hajlamos személyeket, mert viselkedésük sokszor megkeserítheti mindennapjainkat.

Hogy könnyebben ki tudd szúrni ezeket az embereket, jöjjenek a narcisztikus emberek 7 legfőbb jellemzői:

1. Éheznek a figyelem után

A narcisztikus emberek élnek-halnak azért, hogy a középpontban legyenek, bármit megtesznek, hogy a figyelem rájuk szegeződjön. A figyelem olyan számukra akár egy üzemanyag, képtelenek nélküle élni.

2. Azt hiszik, nekik mindent szabad

Mivel óriási egóval rendelkeznek, ezért sok esetben érzik magukat felsőbbrendű lényeknek, akik mentesülnek mindenfajta szabályok alól. Ha nem kapják meg azt, amit akarnak, bármire képesek érte.

3. Túlzott magabiztosság

A narcisztikus személyek nagyon magabiztosnak tűnnek, de ez csak a látszat, mélyen legbelül komoly önértékelési problémákkal küzdenek, és ezzel próbálják leplezni gyengeségüket.

4. Nem fogadják el a valóságot

Egyszerűen képtelenek rá. Ha tegyük fel valami miattuk sül el rosszul, ők egyből a másikat kezdik el hibáztatni, mert még maguknak sem vallják be, hogy hibáztak.

5. Átlépik a határokat és dacolnak a szabályokkal

Sok narcisztikus személy esik túlzásba a szabályok megszegése terén, magyarul szólván élvezettel tölti el őket, ha úgy érezhetik, hogy átjártak a törvény, vagy akár egy másik ember eszén.

6. Lételemük, ha valakinek fájdalmat okozhatnak

Igazi élvezetet biztosít számukra, ha tetteikkel, vagy akár csak jelenlétükkel, vagy viselkedésükkel megbánthatják az embereket, mert ezzel úgy érezhetik, hogy hatalommal bírnak.

7. Tenyérbemászóak

Céljaikért bármit megtesznek, ezért akár napokig képesek a másik nyakán lógni, és mindent elhitetni vele, csakhogy megszerezzék azt, amit akarnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek