Holotropikum10 titok azoktól az emberektől, akik soha nem betegszenek meg

10 titok azoktól az emberektől, akik soha nem betegszenek meg

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mi lehet a titkuk azoknak az embereknek, akik soha nem betegszenek meg?

Sok gyenge immunrendszerrel rendelkező ember igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy az egyes betegségek elkerüljék őket, minderre nem kevés pénzt áldozva. Ezzel ellentétben vannak olyanok, akik szinte soha nem betegszenek meg, pedig töredékét sem szedik annak a sok étrendkiegészítőnek, melyet kevésbé szerencsés társaik használnak. Mégis akkor hogyan sikerülhet ez nekik? Lássuk néhány titkukat!

1. Kiegyensúlyozott alvásprogrammal rendelkeznek

Sok tanulmány ugyanis igazolta, hogy azok a személyek, akik napi 8 vagy annál több órát alszanak, ritkábban kapják el a meghűléses betegségeket. Az éjszakai pihenés ugyanis szabályozza a stresszhormonokat, mert ezek a felelősek a fertőzésekre való érzékenységért.

2. Változatos étrendet követnek

Olyan élelmiszereket fogyasztanak, melyeknek nagy az antioxidáns, a C-vitamin tartalmuk, mint amilyenek az édesburgonya, a paprika, a mandula, vagy a szőlő.

3. Fekete teát fogyasztanak rendszeresen

Egy amerikai tanulmány szerint, azok a személyek, akik naponta legalább 20 gramm fekete teát fogyasztanak, sokkal ellenállóbb szervezettel rendelkeznek.

4. Rendszeresen találkoznak a barátokkal

Azok, akik erős baráti háttérrel rendelkeznek, kevésbé betegszenek meg, hiszen kibeszélik magukból az esetleges problémákat és nem engedik, hogy azok eluralkodjanak fölöttük.

5. Állandó jelleggel papucsot használnak

Egy brit tanulmány szerint, nagyon fontos, hogy különösen a hideg évszakban lábunk mindig kellő melegben legyen. A hideg lábak ugyanis azt közvetítik az agy felé, hogy tartalékolja a test hőmérsékletét, ami azzal jár, hogy a szervezet elkezdi csökkenteni a véráramlást azokon a területeken, amelyek gyorsan elvesztik a hőt. Így a véráramlás csökkenése kevesebb fehérvérsejtet eredményez, és ezáltal sebezhetőbbek leszünk a fertőzésekkel szemben.

6. Egészséges emésztőrendszerrel rendelkeznek

A hasznos baktériumok kellően elárasztják az emésztőrendszert, tehát javallott a probiotikumok használata az influenzaszezonban.

7. Rendszeresen meditálnak

Egy tanulmány kimutatta, hogy a meditálás erősíti az immunrendszert, de végezhetünk akár jóga vagy légzési gyakorlatokat is.

8. Rendszeresen kezet mosnak

Nem kell túlzásba vinni, de a rendszeres kézmosás sok fertőzéstől megóvhat bennünket.

9. Figyelemmel kísérik a TV műsorokat

Nem egész nap, hanem csak 30 percet naponta. Egy szórakoztató TV műsor megtekintése során adrenalin és kortizol szabadul fel, és néhány percen belül, lehetővé teszi az immunrendszert támadó agresszív vírusok semlegesítését.

10. Nem súrolják a szemüket!

Szinte mindenki számára, az ébredést követő első mozdulat, hogy megsúrolja a szemeit. Egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy akik mellőzik ezt a rossz beidegződést, esetükben 41%-al csökken a légúti megbetegedések előfordulásának aránya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek