Koktél10 szívhez szóló film, amit minden nőnek látnia kell!

10 szívhez szóló film, amit minden nőnek látnia kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az idei nyár egy kicsit a befelefordulásról fogsz szólni, úgy tűnik nem lesznek hangos fesztiválok, bulik, egzotikus kirándulások. Sokkal több időt fogunk magunkkal tölteni, de ne szomorkodjunk, inkább használjunk ki minden pillanatot, élvezzük az életet, nézzünk szép filmeket.

Szerezzünk be egy vetítővásznat, és alakítsuk az udvart szabadtéri mozivá. Keverjünk egy jó kis fröccsöt, és adjuk át magunkat a legromantikusabb filmeknek. Íme, pár ezekből!

1. Jeux d’enfants – Szeress, ha mersz

Sophie és Julien átléptek minden kötelező szabályt, a saját maguk alkotta szabályok szerint éltek. Nyolc éves koruk óta egy zenedobozt adogatnak egymásnak, és azt a játékot játsszák, hogy “mered vagy nem mered”. Valójában menekülnek a való világ elől, amiben a legnagyobb kegyetlenség az anya súlyos betegsége. Ez a játék azonban egy idő után igen meredekké válik, és, ha éppen arra van szükség átgázolnak mindenen és mindenkin. Végül a játék a világ legcsodálatosabb ajándékává, szerelemmé alakul át.

2. The reader – A felolvasó (2008)

A 2008-as német-amerikai romantikus filmdráma egy kamasz fiú, Michael (David Kross/Ralph Fiennes), és egy nála jó pár évvel idősebb nő, Hanna (Kate Winslet) szenvedélyes és titkos szerelmét mutatja be. Kate Winslet alakítását Oscar-díjjal jutalmazták, miközben a film további négy jelölést is kapott.

3. White oleander – Fehér leander (2002)

Ingrid (Michelle Pfeiffer) egy csodálatos gyönyörű nő, egyedül neveli a 15 éves lányát, amikor egy nap betoppan az életébe a nagy szerelem. Amikor azonban rájön, hogy a férfi csak kihasználja és becsapja, a kedvenc virágából a fehér leanderből készít főzetet neki, aminek a mérge halálos. Anya és lánya között ekkor kezdődik a konfliktus.

4. Bridget Jones naplója (2001)

Ez az a film, amit, ha már láttál is, de szívesen fogsz újranézni. Renée Zellweger alakítása lehengerlő, a történet vicces, romantikus és közben a legtöbb nő gond nélkül száz százalékig bele tudja élni magát. Egészen biztosan te is kerültél már hasonlóan kínos helyzetekbe! Bridget újévi fogadalmat tesz, és sokadjára megígéri magának, hogy végre normális életet él, leszokik a cigiről, kevesebb bort fog inni ezentúl, talál egy megfelelő munkát és pasit. Az új élet azonban nem ilyen egyszerű, mint ahogy azt az ember december 31-én éjjel elképzeli.

5. The Hours – Órák (2002)

Három nő élete egy regényen keresztül bemutatva: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik pedig átéli. 1923: Virginia Woolf (Nicole Kidman), a huszadik századi világirodalom nagy egyénisége, a tragikus sorsú írónő hosszú gyógykezelése után elkezdi írni „Dalloway asszony” című regényét. 1951: Laura (Julianne Moore), az öngyilkossági hajlammal küzdő terhes háziasszony elkezdi olvasni a regényt, és teljesen belefeledkezik. 2001: Clarissa (Meryl Streep), a leszbikus kiadótulajdonos meglepetés ünnepséget akar rendezni AIDS-ben szenvedő költő barátjának.

6. Mona Lisa mosolya (2003)

A wesley kollégiumban tanuló lányoknak egyetlen dolog számít, mégpedig az, hogy a lehető legjobban menjenek férjhez. 1953-ban, amikor új művészettörténet tanár érkezik hozzájuk, aki Katherine Watson (Julia Roberts), minden megváltozik. A fiatal pedagógus épp csak most végezte az egyetemet, és teljesen másképp látja a világot, mint a kollégái és tanítványai.

7. Frida (2002)

Frida Kahlo mexikói festőnő életét mutatja be. 1922-ben, Mexikóvárosban Frida élvezi diákéveit, és a rajongó férfiakat. Azonban egy tragikus buszbaleset áldozata lesz, és hosszú ideig ágyba kényszerül. Párja elhagyja, a családja tartja benne lelket. Édesapjától kap egy festőkészletet, és alkotni kezd. Miután sikerül lábra állnia, felkeresi ismerősét, Diego Rivera festőt. A művészt lenyűgözik Frida képei, összeházasodnak. Boldog párként élnek együtt, vak hitű kommunistaként vendégül látják a Szovjetunióból száműzött Trockijt. A film különlegessége, hogy olykor-olykor egyes képeit átúsztatják a valós jelenetbe (ill. fordítva), így érthetőbbé válnak Frida Kahlo képei nekünk, laikus nézőknek is. (wikipedia)

8. Head in the Clouds – Nézz az égre! (2004)

Gilda Bessé (Charlize Theron), az ambiciózus fényképésznő a 30-as évek Franciaországában él és dolgozik. A lány megosztja luxus párizsi lakását egy Írországból érkezett diákkal, Guyjal (Stuart Townsend) és egy spanyol szökevénylánnyal, Miával (Penelope Cruz). A három szinte elválaszthatatlan jó barát életébe azonban beleszól a második világháború, és kapcsolatukat igencsak megtépázza az Európát lángba borító, fellángoló gyűlölet. (port.hu)

9. Closer – Közelebb (2004)

Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át: szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története. A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere. (port.hu)

10. Ízek, imák, szerelmek (2010)

Az Ízek, imák, szerelmek (eredeti címe: Eat Pray Love) 2010-es amerikai romantikus dráma. Rendezője Ryan Murphy, főszereplői Julia Roberts, James Franco és Javier Bardem.

Elizabeth Gilbertnek (a filmben Julia Roberts) mindene megvolt, férje, karrierje, szép lakása. Egy napon azonban rádöbbent, hogy nem boldog. Azt nem tudta mire vágyik igazán, csak azt, hogy mire nem. Férjétől való válása után úgy dönt, egy teljes évet szán arra, hogy megtalálja önmagát. Több hónapot tölt el Olaszországban, ahol kiélvezi a gasztronómia által nyújtott örömöket. Indiában próbálja megtalálni belső harmóniáját az ima segítségével. Balin végül rátalál az igaz szerelem, ami meghozza számára a rég áhított kiegyensúlyozottságot. A film Elizabeth Gilbert önéletrajzi ihletésű, azonos című regénye alapján készült.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek