Otthon10 színes nappali, lakberendezési stílustól függetlenül

10 színes nappali, lakberendezési stílustól függetlenül

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A klasszikus stílus megszállottja vagy? Netán a modern dizájnt kedveled, vagy a retró, rusztikus hangulatot honosítottad meg lakásodban? A színek számára ez tökéletesen mindegy!

Valamennyi lakásnak, helyiségnek, szobának szüksége van színekre ahhoz, hogy életre keljen. Éppen ezért, stílustól függetlenül, a színek valamennyi beltérhez alkalmazkodnak, és csakis a te ízlésedtől függ, melyeknek biztosítasz teret, és melyeket „lépteted akcióba”!

Nyugodt árnyalatoktól kezdve az erős, karakteres színekig, valamennyi szín kifejez valamit. Ráadásul ha bátorságot veszel magadon, és merész kombinációkat alkotsz, a nappali máris a kedvenc hellyé válik számodra a lakásban! Ha máshol nem is, itt nyugodtan próbálkozhatsz. Színes mesevilággá varázsolhatod, ugyanis a lakás legrugalmasabb helyisége.

Színekben gondolkodhatsz úgy a bútorzat, mint a kivitelezés terén, illetve a kiegészítők és a dekorációk esetében is. Nem árt, ha ezen területek közül kettőre koncertráltok, csak hogy ne zsúfoljátok tele vizuálisan a teret. Mindemellett színek találkoznak a mintákban is, amelyek legalább annyira vonzók, mint a fal, bútor, textíliák vagy dekorációk színei! De vegyünk néhány konkrét példát!

* Amennyiben a falakat a klasszikus fehérre mázoljátok, akkor tökéletes választás lehet a nappaliban egy türkiz, piros vagy zöld színű ülőgarnitúra – kanapé és fotelek. Ez a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy harmonikusan magad köré öleld a színeket. Az ülőbútorok borítása lehet egyszínű vagy mintázott (virágokkal, mértani idomokkal, elvont motívumokkal tarkított).

* Kb. ugyanez az elbűvölő hatás érhető el fordított sorrendben is: egy csíkos vagy hatalmas méretű mintákkal ellátott tapéta a falakon, a beltérben pedig fehér ülőgarnitúra. Lehet más színű is, azzal a feltétellel, hogy ne tartalmazzon mintákat. Vagy ha igen, akkor kis méretűeket. Kivéve, ha eklektikus stílusú nappalit szeretnél.

* Érdekes kombináció a fehér és fekete + egy színfolt, mint például a sárga vagy a piros. Kellemes, barátságos kontrasztot állít fel, és viszonylag könnyű gyakorlatba ültetni. A zöld és a türkiz keveréke is sikeres, trópusi és frissítő hatást kelt! Képzeld csak el, egy türkiz kanapé a nyerszöld szőnyegen… Gyönyörű!

* Sokan közülük odavannak a semleges színekért, amelyek mellett, imitt-amott visszaköszönt egy-egy ismétlődő árnyalat. Ez a megoldás pajkosságot, játékosságot sugall, modern és kézenfekvő, ugyanis nem nehezíti meg a dolgod a vásárláskor, sőt!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek