Lélektár10 ok, amiért megéri minden nap hálásnak lenni: minél többet gyakorolod, annál...

10 ok, amiért megéri minden nap hálásnak lenni: minél többet gyakorolod, annál jobb lesz az életed

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tanuljunk meg hálásnak lenni, és jobbra fordulhat általa a sorsunk!

„A legboldogabb ember az, aki boldoggá tud tenni másokat is!” – Tolstoi.

Ha megtanulunk hálásnak lenni a mindennapokért, életünk határozottan jobb irányt vesz majd. Igyekezzünk tudatosítani önmagunkban, hogy a mindennapi életünk apróságaiért érzett hálánk, fontos szerepet játszhat sorsunk további alakulásában. És hogy mi mindenért adózhatunk hálával a sorsnak?

1. Ha eddig megszokott helyzetek, vagy emberek lépnek ki az életedből, ne érezz szomorúságot vagy megbánást irányukban, inkább tekintsd úgy, hogy ajándékként voltak jelen a te életedben. Érezz hálát, hogy útjaitok keresztezték egymást, és számtalan közös, szép élményben volt részetek.

2. Mialatt hálát adsz a sorsnak valamiért, igyekezz megélni is ezt az érzést, hogy ne csak a szavak szintjén rekedj meg. Mert nem az a fontos, hogy mit mondasz, hanem az, hogyan éled meg, ne csak ígérj valamit, hanem tedd is meg.

3. Minél hálásabb vagy az életedért, annál több dolgot észreveszel magad körül, amiért még hálás lehetsz.

4. Egy hálás ember soha nem úgy tekint a megtörtént jó dolgokra, mintha azok maguktól érthetően kellene így történjenek.

5. Ha boldogok vagyunk, az nem jelenti feltétlenül, hogy hálásak is vagyunk. De egy hálát érző ember, minden esetben boldog! Amikor boldogak vagyunk, nem azt jelenti, hogy nem vágyunk többre, hanem azt, hogy képesek vagyunk tőrelemmel kivárni vágyaink teljesülését.

6. A hála érzése az ajándékozás képességét is feltételezi. A mindennapokban, szinte észre sem vesszük, hogy mennyi mindent kapunk, azzal ellentétben, amit mi magunk adunk. Igyekezzünk nem elfogultnak lenni saját megvalósításainkkal szemben és legyünk tudatában annak, hogy ezekhez más emberek is hozzájárultak.

7. A jó napok boldogságot, míg a rosszak tanulságot rejtenek számunkra. Mindkettőnek azonban nagy jelentősége van a személyi fejlődésünk során. Bizonyos emberekkel való találkozásaink, nem a sorozatos véletlenek művei.

8. Úgy tartják, hogy a fohász legmagasabb szintje az, amikor nem kérünk, hanem köszönetünket fejezzük ki azért, amit megkaptunk.

9. A hála életet ad a megbocsájtás számára, értelmet ad a tegnapnak, békét hoz a jelenben és pozitív jövőképet alakít ki bennünk.

10. Legyünk hálásak mindenért, amink van a jelenben, mert ez bármikor változhat, és akkor késő már bánkódni rajta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek