Kuriózum10 idegesítő kifejezés, amivel a legtöbb embert ki lehet kergetni a világból

10 idegesítő kifejezés, amivel a legtöbb embert ki lehet kergetni a világból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szavak rendkívül hatékony eszközök. Inspirálhatnak és motiválhatnak, vigasztalhatnak és bátoríthatnak, taníthatnak és tájékoztathatnak. Ugyanakkor bizonyos szavakkal meg is bánthatunk, vagy felbosszanthatunk másokat.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 kifejezést, amit az emberek többsége bosszantónak talál.

1. „Az vagyok, aki vagyok, és ha nem tetszik, az a te problémád, nem az enyém.”

Ezzel a kifejezéssel az a baj, hogy a használója gyakran elfogadhatatlan viselkedést próbál ezzel leplezni, például mások megbántását indokolja meg ezzel, vagy olyan nézeteket próbál megvédeni így, amelyek sértők lehetnek másokkal szemben.

2. „Én vagyok az egyetlen, aki…?”

A legtöbb ember egyetért abban, hogy amikor valaki ezt a kifejezést használja, tökéletesen tisztában van azzal, hogy valójában nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik.

3. „Tedd túl magad rajta.”

Ez a kifejezés rendkívül érzéketlen és udvariatlan. Amikor valaki egy érzelmileg vagy mentálisan megterhelő időszakon esik át, nem olyan könnyű csak úgy „túltennie magát rajta”. Nem tudhatod, mit élt át az illető, milyen érzelmi megpróbáltatásokon kellett átesnie, és milyen akadályokat kell elhárítania, hogy változtasson a helyzetén, ezért soha ne mondd ezt.

4. „Hölgyeké az elsőbbség.”

Ez a mondat egyesek számára meglepő lehet ezen a listán, hiszen tökéletesen udvariasnak hangzik. Gyakran azonban éppen a legudvariasabb mondatok lehetnek a legbántóbbak, ha lekicsinylően mondjuk ki azokat, és van, akiben egyszerűen csak kellemetlen emlékeket idéz fel: „Az óvodában soha semmit nem próbálhattam ki kedvemre, mert volt egy csinos kislány, aki mindig ezt a mondatot használta, hogy előttem sorra kerüljön.”

5. „Nem vagyok olyan, mint a legtöbb lány.”

A legtöbben azért találják bosszantónak ezt a kifejezést, mert valószínű, hogy az, aki használja, éppen olyan, mint a többi lány, legalábbis a legtöbb értelemben. Természetesen mindenki egyedülálló a maga módján, de sokszor hasonlóbbak vagyunk, mint gondolnánk, és egyesek szerint túl gyakran használjuk ezt a kifejezést.

6. „Dolgozz keményen! Játssz keményen!”

Sokan ezt a kifejezést is túlzónak érzik, és rendkívül bosszantónak találják. A megkérdezettek többsége szerint a munka és a szórakozás kiegyensúlyozása nem ennyire egyszerű feladat. Egy olyan társadalomban, ahol a megállás nélküli munkát értékelik, a „játék” rész gyakran mellékvágányra kerül.

7. „Emberek halnak meg világszerte, és te emiatt szomorkodsz?”

Sokan idegesítőnek találják ezt a mondatot, mert kétségbe vonja az ember egyéni nehézségeit. Az, hogy más, szomorúbb dolgok is történnek a világban, még nem jelenti azt, hogy a saját, közvetlen valóságod nem gyakorolhat rád érzelmi hatást. A szomorúság nem egy verseny, amiben valamilyen helyezést kellene elérni, hogy az figyelemre méltó legyen.

8. „Lehetne rosszabb is.”

Ez az előzőhöz nagyon hasonló kifejezés, ami megkérdőjelezi a másik személy szenvedését. A dolgok sokszor valóban alakulhatnának rosszabbul is, de ugyanakkor jobban is, és ha beérjük azzal, ami van, csak azért, mert „lehetne rosszabb is”, nem jutunk előbbre, megrekedünk.

9. „Olyan házias vagy.”

Ez a kifejezés rendkívül szexista jelentéssel bír, különösen attól függően, hogy milyen módon használják. Egyrészt összehasonlítja az embert a háziasított állatokkal, másrészt úgy állítja be a dolgot, mintha az, ha valaki gondoskodik a saját otthona rendben tartásáról, valamilyen módon kudarc lenne. A siker mindenkinek mást jelent, és van, akinek éppen azt jelenti, hogy van egy saját helye a világban, amiről a megfelelő módon gondoskodik. Amikor „háziasnak” nevezzük ezeket az embereket, burkoltan arra célzunk, hogy az, ami számukra sikert jelent, szerintünk valójában kudarc.

10. „Hangosabban, hogy a hátsó sorban is hallják.”

Ezt a kifejezést gyakran használják, amikor valaki véleményt nyilvánít egy témáról, gyakran egy közösségi oldalon, Facebookon, vagy Instagramon. A legtöbben agresszívnek és udvariatlannak találják ezt a kijelentést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek