Kuriózum10 ideális kutyafajta gyerekeknek

10 ideális kutyafajta gyerekeknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Még mielőtt kiválasztanád a házikedvencet a gyereked mellé, tájékozódj annak karakteréről, jellemvonásairól! Azt ugyanis tudnod kell, hogy a négylábúak természete is különbözik, fajról fajra.

És arról se feledkezz meg, hogy egy árva kutyakölyök is jó, illetve olcsó megoldás lehet, főként abból a szempontból, hogy ezek rendkívül tanulékonyak!

Fotó: Angela Mueller

1. Golden Retriever – az a különbség közte és a Labrador között, hogy alacsonyabb növésű. Azonban intelligens, megbízható és rendkívül hűséges. Se nem agresszív, de nem is félénk, türelmes és igen mozgékony.

Fotó: Kevin Rodriguez Ortiz

2. Labrador Retriever – a Labrador egyike a legdicsértebb kutyafajoknak. És ez valóban megalapozott. Védelmező, játékos, türelmes, megbízható, igen okos, aranyos és érzelmes állat. Tökéletes választás egy család számára.

Fotó: Flickr.com

3. Uszkár – ezt a csöpp kis jószágot igencsak kicsúfolták, amikor a plázacicák bálványaként mutogatták megnyírva, kicicomázva, nevetséges jelmezekbe öltöztetve. De tudni kell róla, hogy rendkívül intelligens és szelíd. A szőrzete miatt különleges bánásmódban kell őt részesíteni, viszont megéri: büszke, elegáns, barátságos, türelmes és érzelmes társra lelünk benne.

Fotó: Tabi

4. Ír szetter – ismertetőjegye a vöröses szőrzet. Energikus, emberszerető, és tudja miként kell a gyerekekkel foglalkozni. Ebből kifolyólag játékos, tapintatos és igen türelmes. Nagyon sok mozgást igényel, de egy örökmozgó gyerek mellett egy nem lesz probléma. Nagyon okos, és könnyen betanítható. Kedveli a nyitott helyeket, így hát akkor igazán előnyös, ha udvarod van.

Fotó: Mark Baylor

5. Magyar Vizsla – mondhatni, egyik legjobb választás lehet a gyerkőcök mellé. Szelíd, jól nevelt, hűséges, nyugodt és érzelmes állatról van szó, továbbá szófogadó, bizalmas, intelligens és rendkívül gyorsan tanul. Szőre sem hosszú, illetve nincs meg az a jellegzetes kutyaszaga sem.

Fotó: FullofSecrets

6. Newfoundlandi – a „természet bébiszittere” néven is közismert példány odavan a gyerekekért, és védelmezi is őket. Gyengéd, jólelkű és türelmes, olyan akár egy dadus. Igaz ugyan, hogy nyálazik, de rendkívüli lelke van! Nem az a típus, aki eléldegél a kertben, udvaron is. Szívesebben lakik bent a házban. Másik erőssége pedig az, hogy kiváló úszó is!

Fotó: Chris Leung

7. Collie – amennyiben neked is tetszett a Lassie című gyerekfilm, akkor nincs is amit mondanunk a Collie-val kapcsolatban! Annyit viszont mégis szóvá teszünk, hogy ez a fajta nagyon barátságos, szelíd és könnyen idomítható. A mozdulatai gyengédek, és elegáns a megjelenése. Egyetlen hátránya, hogy hosszú a szőre, emiatt pedig különleges odafigyelést igényel.

Fotó: savedbydogs.com

8. Bull-Terrier – amennyiben nagy és aktív családod van, a Bull-Terrier lesz számodra az ideális választás. Ez a kiskedvenc rendkívül mozgékony, vidám és hűséges. Ha szeretetet sugárzol feléje, az élete árán is megvédi a gyerekeidet. Jól bírja a fájdalmat, így biztos lehetsz abban, hogy nyüszítés vagy egyéb reakció nélkül fogja végigjátszani a legdurvább játékokat a kicsikkel. A Bull-Terrier viszont nem egy Pitbull! A két fajtát nem szabad összetévesztened.

Fotó: Grzegorz Meger

9. Beagle – habár eredetileg vadászkutyaként állta meg a helyét, manapság a gyerekek mellé is nagy előszeretettel választják. Barátságos, intelligens és vidám. Ugyanakkor határozott és nagyon mozgékony állat. Gyakori fürdetést igényel, hátránya viszont az, hogy többször is hullatja szőrét.

Fotó: Lisa

10. Bulldog – határozott, karakteres jószágról van szó, ideális azon gyerekek mellé, akik szeretnek durván játszani. Ezt a típust könnyen el lehet tartani úgy a házban, mint a tömbházlakásban, hála kis termetének. Ne túl energikus, de tanulékony, barátságos és hűséges. Továbbá jól fog egyezni a többi házikedvenccel is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek