Egy híres kardiológus elárulja, hogy mi a szív- és érrendszeri betegségek igazi oka

Az alábbi sorokban Dr. Dwight Lundell bevallja, hogy mi áll a szív- és érrendszeri betegségek mögött. Ez a bejelentés futótűzként terjedt el a világhálón.

Dr. Dwight Lundell

„Mi orvosok a felkészültségünk, tudásunk, túlzott tekintélyvezérlésű felfogásunk és egónk miatt azt hisszük, hogy tévedhetetlenek vagyunk. De most itt vagyok, és elismerem, hogy hibáztam. Szívsebész vagyok, aki mögött 25 év tapasztalat van, ez idő alatt több mint 5 ezer műtétet végeztem el. Most eljött az ideje, hogy megpróbáljam jóvá tenni, azt amit eddig rosszul tettem.

Az orvosi szaktekintélyek, véleményformálók folyamatosan azt mondják, hogy a szív- és érrendszeri bajok mögött a vérben található magas koleszterinszint a felelős. Ezért pedig szigorú, zsírszegény diétát írtunk elő betegeinknek, és gyógyszereket is be kellett szedniük. Csak, hogy ez már nem helyes, sőt! Pár évvel ezelőtt ugyanis felfedezték, hogy a betegség hátterében az érfalak gyulladása áll, ezért a kezelést is más szempontok alapján, más módszerekkel kell megkezdeni.

Megdöbbentő, de az eddigi, „jól” bevált módszerek miatt, ebben az évben még több ember fog meghalni szív- és érrendszeri betegségben, mint eddig. Az American Heart Association statisztikái azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban több mint 75 de millió amerikai küzd szívbetegségben, 20 millió cukorbetegségben és 57 millió pedig már a cukorbetegség kezdeti fázisába lépett. A baj az is, hogy évről-évre egyre több a fiatal, aki megbetegedik. Világosan elmondom, a koleszterin anélkül nem tud lerakodni az érfalakban, ha azok már nincsenek begyulladva. Ezért a koleszterin miatt nem lenne agyvérzés, és egyéb érrendszeri betegség.

A koleszterin a gyulladás hiányában szabadon áramolhatna, hiszen ez a természetes. A gyulladás a szintetikus szereket tartalmazó élelmiszerek miatt alakul ki, a szervezet ugyanis nem tud mit kezdeni ezekkel a méreganyagokkal, megbetegednek az érfalak, így rájuk már a koleszterin is könnyebben megtapadhat, elzárva ezáltal a vér útját.

A másik oka ennek a gyulladásnak az alacsony zsírtartalmú diéta, hiszen a szakemberek a zsíros ételek fogyasztása helyet azt ajánlották, hogy szójából, kukoricából, napraforgóból kinyert növényi zsírokat kell használni, amelyek ugyan tele vannak Omega-6 zsírsavakkal, de viszont Omega-3 már alig van bennünk, ami nagyon fontos, hogy a szervezet egyensúlyban működhessen. Ezért van az, hogy egyre több a cukorbeteg, a szívbeteg, az elhízott ember.

A cukrokban és szénhidrátban gazdag élelmiszerek, amelyekben feldogozott Omega-6 zsírsavak találhatók, hogy több ideig lehessen a tartósítás megoldani, teljesen átvették az uralmat az emberek étrendjében. Ezek az élelmiszerek lassan már az egész világot megmérgeztek.”

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

19 thoughts on “Egy híres kardiológus elárulja, hogy mi a szív- és érrendszeri betegségek igazi oka

 1. Tóth Katalin

  Nagyon elgondolkoztató ez a cikk. Csak az a kérdésem, hogy a kardiológusok ezt olvasva miért nem értékelik át tudásukat?

  Válasz
  • Pityuka

   Csak azért nem. mert így nagyobb a honoráriumuk az előírt “gyógyszer” után, (a “gyógyimaffia”-tól), felsőbb parancsra vagy (ami észveszejtő, ÉRDEKTELENSÉGI?) NEMTUDÁSBÓL!

   Válasz
 2. Bezzeg Jozsefné

  Igen csak hülyitik az embert, az én estem konkrétan , 3éve volt egy gyenge srtokom, nem volt bénulás sem semmi maradando hál istennek csak a vérből kiszörték magas a koleszterinem 14 volt na elkezdték a koleszterin csökkentőt velem szedetni én szedtek is szorgalmasan csak mikor 3 év szedés után ugy elkezdett fájni a lábam , hogy éjszakákat nem aludtam , orvos hát nem kellett volna eddig szedni abbahagytam 2 honap megint 14 a koleszterin, fáj a lában alig birok menni az izmaimra ment a koleszterin csökkentő, végleg abbahagytam Gyuri bácsi teája naponta és csak januárba nézetem meg azota jobb a lábam.Ezt csak azért irtam le másnak tnuságnak nem szabad szedni mert többet árt mint használ. Orvos pedig irja mert neki ebből szerintem haszna van .Laptop, nyaralás, meg még ki tudja mi a gyogyszerügynökök ajanlásával!

  Válasz
  • Karolin

   Kedves Bezzeg Józsefné! Hasonlóan jártam a koleszterin gyógyszerrel mint Ön. Melyik Gyuri bácsi teát issza a lábfájásra. Hátha nekem is segítene. Válaszát köszönöm.

   Válasz
   • Fitós Éva

    Nem csak Gyuri bácsi,hanem minden végzett természetgyógyászFitoterapeuta állít össze gyógyteákat,én is!Nem mindenkinek ugyanazt a teát kell inni,hanem egyénreszabottan kell összeállítani,az ő problémáira.
    60 éves gyógynövényes,fent vagyok a Fcebookon Éva Telek.

    Válasz
  • Rénes Anikó

   Kedves asszonyom!
   Amikor magas koleszterinszintet találtak nálam (8-as), leadtam 15 kilót, és biciklire cseréltem a buszozást, de sajnos ezen nem segített. Végül a kurkuma, pontosabban a turmeric csökkentette a koleszterinszintem, valószínüleg, a májműködést javította. Amennyiben muszáj szedni a koleszterincsökkentőt, azt halottam, akkor mindenképpen kellene mellé Q10-et, épp a fájdalmak miatt! Talán megér egy próbát! Üdv

   Válasz
 3. gold

  Köszönet dr. Dwight Lundell őszinte vallomásáért amit a világ elé tárt és a cikk írójának is!
  Régóta csak csóválom a fejem újabbnál újabb modern kori diagnózisokon. Kövessük csak a régi jól bevált dolgokat és a test regenerálódni fog. Tény,hogy nagy a fertő” talajban ,vízben,levegőben. Ezáltal az évek során lerakódik sok olyan dolog a szervezetbe ami nem odavaló. Egyre jobban azt gondolom, mindenkinek vissza kellene térni ősanyáink főzési szokásaihoz. Heti 1x enni húst és az legyen vasárnap. Hagyma,zsír,tojás,pirítósnak való általában van otthon. A szalámit,tartósítószerrel készült vackokat simán ki lehet iktatni. A szervezet csodálatos képességgel van megáldva. Jelzéseket küld mire van szükségünk,de nem figyelünk kellően ezekre. Eü.-ben dolgoztam,de mára már ellene vagyok annak a temérdek gyógyszernek amivel tömik az embereket. Beteg ez a világ és talán mondhatjuk bátran,de szégyenkezve mi magunk tettük azzá. Előnyös az életmód és szemléletváltás! Hálás lesz érte a szervezetünk.

  Válasz
 4. Benács Gézáné

  Nekem a trigliceni fajta vérzsirom 7 fölött szokott lenni..A háziorvosom állandóan malesztál,hogy feltétlen szükségem van zsirégető gyógyszere.Amikor szedem az le is viszi a megengedett szintig,de amikor nem akkor azonnal felugrik.Ja amegengedettszint felső határa 2. Ki tud erre természetes gyógymodot.Már sok minden kiprobáltam.Itt gondolok lenmagolajra, hal olajokra, algákra stb. A Gyuri bácsi teája ö a büki füvesemeber?Melyik teájáról lenne szó?,
  Üdvüzlettel:

  Válasz
 5. Kriszta

  Kedves Karolin,
  Bezzeg Józsefné valószínűleg az Érbarát teáról beszél, ez egy teakeverék, aminek többek közt koleszterin csökkentő hatása van. A György tea oldalán vagy az üzletükben lehet megvenni.
  Állítólag jó még koleszterinre fokhagyma és biocitrom turmix, recept megtalálható a neten.

  Válasz
  • Simenszky

   Menjen be a SOTE Városmajori Szív és Érsebészeti klinikájára. 12 órát szánjon rá és erősen figyeljen. Meg fog lepődni.

   Válasz
 6. Farkas Lőrinc

  Amikor még nem voltak un. műkaják, amikor még otthon, kemencékbe sütötték a kenyeret, amikor még nagyanyáink zsírral főztek, amikor még ártézi, vagy forrás vizet ittak, nem voltak utcai gyorséttermek, és nem zabáltak az utcán lótva-futva, a gyerek nyugodtan ült le ebédelni a családdal …. Sorolhatnánk. Rohanó világunkban nem így van már. Ezért aztán lehetnek itt megannyi gyógyszerek, orvosi tanácsok jók vagy rosszak, tippek a kül. betegségek megelőzésére. Látjuk, nem igen jön be semmi. Egyre több a baj, újabb és újabb betegségeket diagnosztizálnak. Mi emberek kétségbeesésünkben már mindent “beveszünk”, amikor ott a baj. Régen sem éltek emberek 200 évig, most sem, de valahogy több idejük volt saját magukra figyelni. Mi igen keveset törődünk magunkkal, egészségünkkel. De még az orvosok is! Nem a betegség okát kutatják. Egyszerűbb felírni tucatnyi gyógyszert. Az embert a Teremtője úgy alkotta meg, hogy van benne , / valahol az agyban / egy olyan “kütyü”, ami un. vészjelzéseket közvetít. Na, ezt kell idejében észrevenni. Akkor vigyázok, nem eszem sokat , nem iszom, nem hajszolom magam, pihennem kell, sétálnom kell, nevetnem kell,stb. De lehet, hogy azt jelzi hogy igyak meg egy pohár bort, pálinkát, egyek szalonnát egy fej hagymával,stb, de tudni kell mindig, hol a határ. Ezt mondták az őseink is. valamit még tegyünk hozzá: Ők igen sokat dolgoztak, fizikai munkát végeztek, már gyermekkorban is. Ma kényelem van, számítógép, modern munkahelyek, kirándulni autóval megyünk a tetthelyre, lustálkodunk, keveset mozgunk, stresszeljük magunkat hogy a szomszéd megint kicserélte az autóját, a kollégámnak nagyobb bért adnak, stb. miközben megfeledkezünk megint magunkról, elfelejtjük hogyan kellene élni NYUGODTAN. Elnézést azoktól, aki másképpen éli életét, de valjuk be, hogy a nagy többség így él. Belőllük élnek az orvosok, gyógyszergyárak. Egy hindu bölcselet azt mondja hogy: azt, amit naponta elfogyasztunk, annak az egyharmada elég volna fentartásunhoz. Gondolom nem a nehéz testi munkát végzőkre gondolt (-). Summa – summarum, figyeljünk, nevessünk sokat mert a boldogsághormonok serkentik az agyműködést, ne dőljünk be minden kuruzslónak, legyünk mi magunknak saját orvosa. A türelem FONTOS!

  Válasz
 7. Holdfény 48

  Én már “megjártam a poklot”, de most valóban meggyógyultam. Saját akaratomból. Nagyon nehéz kitartással. Szerencsére az orvosomban segítőre találtam. Meg valakiben, aki egy tréningen azt “vágta a fejemhez”, nem gyógyultál meg, hisz’ most is gyógyszert szedsz. Ekkor szembesültem az igazsággal.Ma már tudom, nem kell mindendiagnózist “komolyan venni”. Volt egy esetem a nyár elején, amikor egy asszisztens – jó kis csúszópénzért – orvos nélkül diagnosztizálta, hogy allergiás vagyok. Az orvos nevét az ambuláns lapomra firkantotta – ami egyébként is legtöbbször olvashatatlan -, az orvosi pecsétről meg elfelejtkezett. Én is. A vizsgálatról visszamentem a beküldő fül- orr- gégére, ahol kiírták nekem a Lendin nevű gyógyszert. Kiváltottam.Amikor elolvastam a mellékhatásait, meg a hzi orvosom elmondta: sajnos, ezt élete végéig szednie kell, mivel a porra is allergiás. No, ott és akkor döntöttem el véglagesen, hogy egyetlen szemet em veszek be belőle. HÁLA iSTENNEK, HOGY ÍGY DÖNTÖTTEM, MERT SEMMIFÉLE ALLERGIÁS TÜNETEM NEM JELENTKEZETT.Azóta rég újra fel kellett volna írni, de én őszintén megmondtam a házi orvosomnak hogy nem szedem. Sőt, elsem kezdtem a szedését. Ő csupán ennyit mondott:” De úgy látom, nincs is semmi baja.” Nincs! de nagyon sajnálom az asszisztens nőnek adott csúszópénzt, meg azt a szakorvost a fül-orr-gégén, aki jóhiszeműleg – fölöslegesen – pazarolta rám a drága idejét. Lehet, ez idő alatt akár életmentő műtétet is végezhetett volna.Csak jól félrevezették. Azóta sincs semmilyen allergiás panaszom. Nyugodtan elmondhatom, nem vagyok allergiás sem a porra, sem a szőrre, egyszóval: semmire.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top