Amerikai kutatók felfedezték, hogy a kemoterápia ténylegesen erősíti a tumorok növekedését!

Amikor a daganatos betegségek kezelésében használt kemoterápiáról beszélünk, tudnunk kell, hogy ez nem csupán a rákos sejtek szaporodását és szóródását akadályozza meg. Hogyan hatnak a kemoterápiás szerek a daganatos sejtekre, és hogyan az egészségesekre?

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

A kemoterápia során alkalmazott vegyszerek hatásmechanizmusa azon az elven alapszik, hogy elpusztítják (citotoxikus szerek) vagy meggátolják a rosszindulatú daganatos sejtek további osztódását és szóródását, de nem pusztítják el azokat (citosztatikus szerek).

Mivel ezek a szerek a gyorsan osztódó sejteket célozzák meg, hatásuk nem korlátozódik csupán a daganatos sejtekre, hanem a szervezet egészséges, gyorsan osztódó sejtjei is ki vannak téve ezek hatásainak (például a csontvelő vérsejtképző őssejtjei, az emésztőrendszer nyálkahártyájának sejtjei, a hámsejtek, hajhagymák, ivarsejtek). Ebből adódnak a citosztatikumok gyakori mellékhatásai.

Újabb kutatások kimutatták, hogy a kemoterápiás szerek hatására a rákos sejtek szomszédságában található egészséges sejtek egy olyan fehérjét kezdenek termelni, amely nem csak elősegíti a rákos sejtek növekedését, hanem ellenállóvá is teszi azokat. Amerikai tudósok csoportja ezzel „váratlan felfedezést” tett, amikor arra a kérdésre kerestek magyarázatot, hogy miért olyan ellenállóak a kezelésre bizonyos rákos sejtek a szervezeten belül, amikor laboratóriumi körülmények között olyan könnyen elpusztíthatóak.

A kutatók egy bizonyos kemoterápia hatásait tesztelték prosztatadaganattal diagnosztizált férfiak rákos szöveteiből vett mintákon. A kezelés után bizonyítható DNS-károsodást észleltek az egészséges sejtek szerkezetében. Emellett kiderült, hogy ezek a kemoterápia által károsított egészséges sejtek többet termeltek egy bizonyos WNT16B – nek keresztelt fehérjéből, ami kedvez a rákos sejtek túlélésének.

Ajánló: Egy hónap alatt gyógyítható a rák?

„A WNT16B mennyiségi növekedése teljességgel váratlan volt” – vélekedett Peter Nelson, a tanulmány társszerzője (Fred Hutchinson Rákkutató Központ).

„Amikor WNT16B fehérje termelődik, kölcsönhatásba kerül a közvetlen környezetében levő rákos sejtekkel, amelyek ennek hatására növekedni és szóródni kezdenek – ami pedig ennél is fontosabb, ellenállóvá válnak a további kezelésekkel szemben.” – adta hozzá Nelson.

Ajánló: Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát

A rák kezelésében a tumorok általában jól reagálnak a terápia kezdetén, de ezt a daganat egy újabb gyors növekedése követi, miután a további kezelésekkel szemben rezisztencia alakulhat ki. Az egyes kezelések között pedig felgyorsulhat a rákos sejtek szaporodása.

„Eredményeink azt mutatják, hogy a jóindulatú sejtek károsodására adott válaszreakció direkt módon hozzájárulhat a tumor növekedésének felgyorsulásához”, áll a kutatócsoport közleményében.

A kutatók a mellrák és petefészekrák esetében igazolták felfedezéseiket. Noha a végső stádiumban levő betegek életminőségének javítására immár új generációs gyógyszerek széles köre áll rendelkezésre, Nelson tanulmányából kiindulva mégis sok orvost óvatosságra intenek az ilyen betegek kezelésére használt rákellenes szerek alkalmazása kapcsán, mivel ebben a helyzetben ezek a szerek többet árthatnak, mint amennyit használnak.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet mégis javítani a páciensek kezelésre adott válaszát, Nelson így vélekedett: „lehetséges választás a kisebb mennyiségű és kevésbé toxikus kezelések alkalmazása.” A végső konklúzió az, hogy a kemoterápia gyakorlatilag minden szövetet és sejtet károsít, mielőtt még elérné a rákos célszövetet. Ez azt jelenti, hogy az egész szervezet (beleértve a központi idegrendszert, immunrendszert és különböző szerveket) érintett, még évekkel a kezelés befejezte után is.

Forrás:
http://preventdisease.com/news/12/062412_Cut-Poison-Burn-A-Must-See-Documentary-Illuminating-The-Truth-About-Cancer-Treatment.shtml
http://www.healingcancernaturally.com/chemotherapy-useless.html
http://www.sott.net/article/227480-FDA-effectively-declare-that-chemotherapy-is-ineffective
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080422103947.htm
http://preventdisease.com/news/12/022112_Sour-Sop-Fruit-100-Fold-Stronger-At-Killing-Cancer-Than-Chemotherapy.shtml
http://preventdisease.com/news/12/080812_Surprised-US-Scientists-Find-That-Chemotherapy-Boosts-Cancer-Growth.shtml

Egyed Zsuzsanna

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

3 thoughts on “Amerikai kutatók felfedezték, hogy a kemoterápia ténylegesen erősíti a tumorok növekedését!

 1. jozan esz

  “amerikai kutatok felfedeztek” “egy kutatas kimutatta” stb…
  pontos forras a kutatasrol? en is kiirhatok barmit ilyen alapon. pl azt h brit kutatok felfedeztek h az osszeeskuves elmeletek nagyobb szazalekkal jelentkeznek hiszekeny es paranojas embereknel, akiknek a technikai hozzaertese a temahoz nulla.

  “egy honap alatt gyogyithato a rak” MELYIK rak? merthogy nagyon sokfajta van es nincs egyetemes gyogymod. egy orvos ezt tudja, egy laikus meg nem (ez nem allitja meg abban h hulyesegeket irjon ki). ilyen erovel ki lehetne irni h “van egy csodaszer MINDEN betegsegre, aztan jon egy vega propaganda, vagy valami termeszetgyogyaszos marhasag, amirol kiderul h tavolrol sem igaz, hanem csak egy jo kis reklamszoveg. ahogyan a gyogyszeripar egy jo nagy biznisz, ugyanugy a bio/vega/lepkefing-terapia (es hasonlo vallassa nott ezoterikus hokuszpokuszok) is.

  Válasz
 2. Szakál Béla

  2004-behalt meg a feleségem leukémiában akkor olvastam egy svájci,cikket,hogy a kemoterápia méreg a szervezetre,nagy bátyám gyógyszer vegyész volt!

  Válasz
 3. Lovagi Dia

  Hihetetlen, hogy milyen együgyű és tájékoztatlan emberek nyilvánitanak mások életét ilyen legtöbbször tragikus módon befolyásoló dolgokban. kinyilt a bicska a zsebemben, azoktól a hozzászólóktól, akik szerint meg kellene köszönni a korlátolt és gyógyszergyártók által befolyásolt orvosmaffiának, hogy kemózhatják egy szerettüket és utána majd nem 100 !%-ban el is temethetik. az orvosmaffia ugyanis nem hajlandó semmiféle alternativ terápiát elfogadni. én számos gyógyitót ismerek akik által kezelt betegek nem öt évvel élték túl a daganatokat. megértették, hogy miért alakul ki és igy tudtak harcolni ellene. egyébként üzenem a nagyon okosoknak, hogy léteznek gyakorló orvosok által kialakitott alternativ terápiák, pl. az Új Medicina, amit egy több évtizeden át Müchenben gyakorló onkológus feljesztett ki!!!!!!!! mivel Ő is dagatos lett és rájött hogyan gyógyulhat meg kemoterápia nélkül. ki is zárták a kamarából, őt azonban nem érdekelte, hiszen azóta a világon több ezer beteget gyógyitottak meg (áttétes daganatból is!!!!!) az ő módszerével nem beszélve arról hogy sajnos a dagatokkal kapcsolatban sokszor már a diagnózis is rossz!!!!! sokszor diagnosztizálnak daganatot olyan esetben is, amikor nincs is daganat, teljesen más elváltozás áll a háttérben!!!!! és még egy megjegyzés sok sok természetgyógyászok által ajánlott terápia mentett meg betegeket, de erről nem cikkeznek, inkább elhallgatják. kedves hozzászólóim hallottak pl. a több ezer éves!!!!! és szintén egy német orvos !!!!! által ajánlott (Dr. Z. O. Hanish) mazdaznan vizkúráról???? vagy a Gyuri bácsi gyógyfüveiről? vagy Dr. Várhegyi Lászlóról, aki több mint ezer beteget, leletekkel igazolhatóan gyógyitott, akiket az orvosok ‘kedvesen’ közölték már csak ennyi napjuk, hetük, hónapjuk van hátra. sajnos ez az általános, de amig normális dologként fogják fel az emberek, hogy a napi gyógyszeradagjuk több ezer forint és mindent be kell kajálni, amit az orvosok ajánlanak, addig ez a helyzet nem fog változni!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top