KuriózumZsírszövetek nélkül él egy texasi lány

Zsírszövetek nélkül él egy texasi lány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 24 éves Elizabeth Ann Velásquez, becenevén Lizzie a texasi Austinban él. A lány ritka betegségben szenved: bármennyit is eszik, képtelen a hízásra, mivel zsírszövetek nélkül született. Lizzie szó szerint csont és bor, pedig 20 percenként szokott enni, és naponta legalább 5000 kalóriát juttat a szervezetébe. A rendkívül gyakori étkezésekre azért van szükség, mert ha nem eszik eleget, meg is halhat. Súlya eddig soha nem haladta meg a 29 kilót.

Lizzie

Lizzie mindezek mellett egyik szemére teljesen vak, míg a másik szemével csak gyengén lát. A lány korábban azt írta a honlapján, bízik abban, hogy az orvosok idővel felfedezik a módját annak, hogyan kezelhetik őt. Betegsége ellenére Lizzie boldogan él és másokat motivál önmaguk elfogadására. Pedig kinézete miatt nemcsak az utcán szólják meg, hanem az interneten keresztül is sokan gorombáskodnak vele. Egy videót is talált a világhálón, aminek A világ legrondább nője címet adták.

A lány elmondta: eleinte sokat sírt az őt ért bántalmazások miatt, ám elhatározta, hogy nem fogja megengedni ezeknek az embereknek, hogy ők mondják meg, ki is ő. Rájött, hogy a sorsa a saját kezében van, és kizárólag rajta múlik, hogy az életét rossz, vagy jó irányba tereli. A kommentek negatív energiáit arra használta, hogy értékelje a pozitív történéseket az életében, és rájöjjön, mennyit is ér. Azóta diplomát szerzett, és két könyvet jelentetett meg.

lizzie2

A mindig vidám Lizzie ráadásul elképesztő népszerűségű motivációs előadásokat tart, és reméli, hogy tanácsai segítenek azoknak, akik elveszettnek, kívülállónak érzik magukat. A decemberi TEDx konferencián ezt mondta a jelenlévőknek: „Nem a külsőm vagyok. Nem a betegségem vagyok. Nem ezek határozzák meg a személyiségemet”. Előadását ezzel zárta: “Tegyék fel maguknak a kérdést: mi határozza meg, ki vagyok! Meg fogják találni rá választ, és akkor sikeressé és boldoggá válnak.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek