HolotropikumZsákutca a rák ellenszerének kutatása - véli a Brit Rákkutató Intézet igazgatója...

Zsákutca a rák ellenszerének kutatása – véli a Brit Rákkutató Intézet igazgatója

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Brit Rákkutató Intézet igazgatója úgy véli, hogy a tudósoknak le kellene mondaniuk a legtöbb daganatos betegség ellenszerének kutatásáról, mivel ezek a betegségek gyógyíthatatlanok, és a megelőzést, és a hatékony tüneti kezelést kellene előnybe részesíteni – olvasható a Telegraphban.

rakos-sejt

Mel Greaves álláspontja az, hogy a rákgyógyszerek fejlődése a rákos sejtek ellenállóbbá válását eredményezi, ezért okosabbnak kell lenni, és nem a betegség teljes megszüntetésével kellene próbálkozni, hanem annak kordában tartásával.

Hozzátette: időről-időre felkap a média olyan híreket, amelyek szerint kecsegtető eredményekkel indulnak egyes kezelési módszerek, ám rá kis időre mégis megkétszerezett erővel tér vissza a betegség. Szerinte ezért a megbetegedések lefolyásának jelentős lelassítása jelenthetné a megoldást.

Karol Sikora, a buckinghami egyetem dékánja, nem osztja kollégája álláspontját. Szerinte Greaves rendkívül pesszimista, ami furcsa, hisz a rákkutató intézet igazgatója jelentős eredményeket felmutató munkát végzett a leukémia gyógyítása területén.

Sikora úgy gondolja, hogy ha sikerül megértei a rákos megbetegedések kialakulásának folyamatát, akkor a gyógymód megtalálása elérhető közelségbe kerül. Az intézet főorvosa, Peter Johnson hozzátette, sok rákos megbetegedést lehet hatékonyan gyógyítani, a tumort sikeresen eltávolítani, főleg ha időben diagnosztizálják a betegséget. Mivel a ráknak száznál is több típusa van, ezért minden eset egyedi, így valóban nem lehet egyetlen, univerzális gyógymódról beszélni.

Ehhez kapcsolódik a héten írt cikkünk is, amely szerint a rákellenes harcot mindaddig lehetetlen megnyerni, amíg a betegség ennyire fejlett. Ugyanis az első rákos sejtek a kutatások szerint már több százmillió évvel ezelőtt megjelentek, így a szakemberek szerint a betegség az emberi evolúció szerves része.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek