KuriózumVilágcsúcsot állított fel a 105 éves nagyi, mégsem volt elégedett a teljesítményével

Világcsúcsot állított fel a 105 éves nagyi, mégsem volt elégedett a teljesítményével

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mint, minden élsportolónak, Julia “Hurricane” Hawkinsnek is van egy rossz szokása, soha sem elégedett az elért eredményével. A 105 éves nő 100 méteres világrekordot állított fel a Louisiana Senior Games-en.

„Csodálatos volt ennyi családtagot és barátot látni. De egy perc alatt szerettem volna teljesíteni a távot” – mondta a 105 éves nő a futása után, amit 1:02:95 perc alatt teljesített, ami rekordnak számít a 105 év feletti nők kategóriájában.

A nyugalmazott tanárnő 80 évesen kezdett versenyekre járni, a kerékpáros időfutamokra specializálódott, és több aranyérmet nyert. Azért hagyta abba a kerékpáros futamokat, mert „nem volt a korához illő versenyző, akivel versenybe szállt volna.”

Amikor 100 éves lett elkezdett sprintelni. 2017-ben 39:62-es idővel rekordot állított fel a 100 év feletti női versenyzők kategóriájában. Amikor szeptemberben Diane Friedman megdöntötte rekordját úgy döntött, hogy új korosztályban versenyez.

„Szeretek futni, és szeretem, hogy inspiráció vagyok mások számára. Addig szeretnék futni, amíg csak megtehetem. Az üzenetem másoknak az, hogy ha egészséges szeretnél maradni aktívnak kell lenned” – mondta a Hurrikán becenevet viselő nagyi.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek