KuriózumVészjelek, amik egy barátság végét jelzik. Felismered?

Vészjelek, amik egy barátság végét jelzik. Felismered?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tegnap este  egy régi baráttal beszéltem meg egy találkozót. Ahogy közeledett a találkozó ideje egyre inkább kezdtem kellemetlen érzéseket érezni a gyomrom tájékán. Miért történhet meg ez? Valószínű azért, mert már előre láttam az egész este forgatókönyvét: három órás kisajátított monológ az Ő életéről és ráadásul a számla is majd engem terhel. Ismerős helyzet igaz?

baratnok-veszekednek

Szomorú volt rájönni, hogy ez végül egy mérgező, egyoldalú kapcsolat, de egyben megkönnyebbülést is éreztem, amikor ezt tudatosítottam.  Elengedni azt, ami teher és nem építő jellegű, az már az egészséges önértékelés és önszeretet egyik alappillére.

Az egészséges kapcsolatok lehetővé teszik mindkét fél számára hogy folyamatosan fejlődjenek, növekedjenek  még akkor is ha a körülmények változnak. Az élet természetes velejárója, hogy néhány barát  lemorzsolódik, hogy helyet csináljanak az új barátoknak, akik inspirálóak és nem rombolják hanem építik a másik félt.

Ahogy minden kapcsolati formában a barátságban is vannak hullámvölgyek és örömteli pillanatok. Amikor azonban egy kapcsolatnak nincsen érzelmi hozadéka, sőt egyenesen romboló jellegű vagy frusztráló  akkor itt az ideje továbblépni.

Íme pár olyan vészjel, amely arra utal, hogy a barátság kihűlni látszik:

  • Nem tölt el jó érzéssel, ha tudod hogy találkoznod kell vele…

Amikor rágondolsz, vagy találkoznotok kell és szorongás tölt el, az mindig a tudatalattid üzenete hogy benned valamilyen feszültség van az illetővel szemben. Tedd fel a kérdést magadnak honnan eredhet ez a szorongás, milyen esemény vagy személyiségjegy az ami kiváltja ezt. Ne hagyd magadban sokáig forrni ezeket az érzéseket.

  • A barátság nem  egyoldali erőfeszítés…

Amikor azt veszed észre, hogy csak te tartod fent a barátságot, te fektetsz bele energiát, te szervezel mindent. akkor érdemes elgondolkodni azon hogy miért teszed ezt, és szükséged van-e egy ilyen kapcsolatra. A jó barátság egyik ismérve az hogy természetes könnyedséggel fenntartja önmagát.

  • Amikor eltérő utakon jártok…

Egyes személyek akikkel hasonló eszméket, világnézeteket osztasz ideig óráig vagy akár hosszú távon is elkísérhetnek életutadon. Tanítsd őket és hagyd magad tanítani. Minden kapcsolatban elérkezhet egy  olyan pont, ami a barátság végét jelezheti. Ez nagyon természetes és ne állj neki ellen. Ha úgy érzed hogy a másik személy más utakon jár és útjaitok összeegyeztethetetlenek, nincsenek közös élmények és érdeklődések bátran lépj tovább. A fejlődés gyakran járhat veszteségekkel, hogy helyet teremts az újnak.

  • Ha tovább akarsz lépni bocsáss meg.

Semmi gond nincs azzal, ha úgy döntesz hogy nem osztod meg életedet a barátoddal és lezárod a kapcsolatot. Ne hurcold magaddal a haragot. Bocsáss meg és hagyd elmenni szabadon a másikat, így lehetsz te is szabad.

Forrás: mindbodygreen.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek