LélektárVénusz Cazimi augusztus 13-án - A szerelem bolygója a Nap szívében feltárja...

Vénusz Cazimi augusztus 13-án – A szerelem bolygója a Nap szívében feltárja az eleve elrendelt szerelmi történeteket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A cazimi az asztrológia egyik legerősebb és legrejtélyesebb aspektusa, mivel az ebben a helyzetben lévő bolygó közvetlenül a Nap szívében helyezkedik el, és az egész év legerősebb rezgéseit adja. Ez a mostani cazimi a Nap és a Vénusz tökéletes együttállása, amikor a szerelem bolygója megfürdik a Nap meleg és erőteljes sugaraiban, megtisztítva és felerősítve az energiákat.

Ha egy bolygó a Nap szívében van, az szerencsét és bőséget jelent, és sok kedvező lehetőséget hozhat az általa uralt területen (esetünkben: szerelem, kreativitás, szórakozás, művészetek és luxus).

A hónap asztrológiai kontextusa teszi igazán különlegessé ezt az aspektust

Augusztus az év egyik legfontosabb hónapja, mert számos asztrológiai eseményre kerül sor. Ebben a hónapban két teliholdas éjszaka lesz (augusztus 1. a Vízöntőben és augusztus 30. a Halakban), egy újhold az Oroszlánban augusztus 16-án éjjel, és a Merkúr retrográd mozgásának kezdete a Szűzben augusztus 23-án. Mindezek mellett jegy és elemváltások is történnek, a Juno belép az Oroszlánba, a Nap a Szűzbe, a Mars pedig a Mérlegbe.

A Vénusz Cazimi mindezen asztrológiai eseményekhez társul, és megadja az utolsó simítást ahhoz, hogy ez az augusztus igazán emlékezetes legyen, hiszen egy olyan magas rezgésekkel töltött asztrológiai erő, ami valóban mozgásba hozza az életünket. A Vénusz augusztus 13-án ér retrográd pályája közepére az Oroszlánban, és ez a Vénusz Cazimi némileg enyhíti ezt az időszakot, és néhány nap lelki megnyugvást és pihenést biztosít számunkra.

A Vénusz, a szépség, a szerelem és a harmónia bolygója, gyakran a kapcsolatokkal, az esztétikával, a személyes értékekkel és az érzéki élvezetekkel hozható összefüggésbe. Amikor a Vénusz együttállásba lép a Nappal egy adott állatövi jegyben, különleges jelentőséget kap, és erőteljes befolyást gyakorolhat azoknak az embereknek az életére, akiket ez a bolygó ural, vagy akik az adott jegyben születtek.

Ez a csillagállás nagyon kiváltságos, szinte évente csak egyszer fordul elő (legközelebb 2024. június 4-én, az Ikrek jegyében). A szerelemhez és a kapcsolatokhoz fűződő erős köteléke miatt a Vénusz Cazimi befolyásolhatja, hogy fejezzük ki a szeretetünket, és hogy építjük ki érzelmi kötelékeinket. Az Oroszlán csillagjegyben a kreatív kifejezőkészségre és a szeretet nagylelkű és lelkes megnyilvánulására helyezhetjük a hangsúlyt.

Újra kapcsolatba kell lépnünk bensőséges és kreatív természetünk egyik lényeges aspektusával, több leckével kell szembenéznünk a romantikus és személyes kapcsolatainkban, az élvezetekhez és a vágyakhoz való viszonyunkban, az önbizalmunkban, valamint abban, hogy hogyan viszonyulunk a belső és külső szépséghez.

A Nap és az Oroszlán fényében a Vénusz ereje új magasságokba emelkedik. A szenvedély, a kreativitás és a reflektorfényben való tündöklés vágya most mind kihangsúlyozódik. A másokkal való kapcsolatainkban és interakcióinkban drámai és extravagáns felhangot érzékelünk, és filmekbe illő szenvedélyes, szenzációs és világrengető szerelem iránti vágyat érezhetünk. Ezen a hétvégén igyekszünk csodálattal, elismeréssel és lelkesedéssel körülvenni magunkat, és olyan emberekkel tölteni az időt, akik támogatnak és bátorítanak bennünket a kreatív és romantikus megnyilvánulásainkban.

Ezt az időszakot, amikor a Vénusz nem látható az égen, mivel túl közel helyezkedik el a Naphoz, a görög mitológiában Vénusznak az Alvilágba való alászállásához társítják. Így ez az időszak elhozza számunkra a szigorúan őrzött titkok feltárását, olyan kinyilatkoztatásokat és vallomásokat, amelyek valóban világrengetőek.

Szükségessé teszi majd a kapcsolatok rejtett oldalainak feltárását, és feloldja az önmagunkkal kapcsolatos gátlásokat a szerelem terén. Ez kedvező időszak az átalakuláshoz, az elfogadáshoz és önmagunk felfedezéséhez. Felszínre hozza mindazt, amit eddig elhanyagoltunk és figyelmen kívül hagytunk. Arra ösztönöz, hogy gátlások nélkül szeressünk.

A Vénusz a tehetséggel, a személyes értékekkel és a szépség iránti vonzódással kapcsolatos bolygó is. Ha a Vénusz Cazimi egy olyan erős jegyben történik, mint az Oroszlán, akkor sorsunk útjának újrakonfigurálását kínálhatja, és hirtelen a kreativitás, a művészi kifejezés vagy más olyan területek felé fordíthat minket, ahol ragyoghatunk, és valóban megmutathatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Ez az aspektus előtérbe helyezheti az önmegvalósításra irányuló vágyunkat.

Nem kizárt, hogy az Oroszlánban lévő retrográd Vénusz Cazimi körüli napokban találkozhatunk egy előre elrendelt szerelemmel vagy előző életekből származó szerelmekkel. Ez az időszak drámai és mélyreható szeretetre inspirál bennünket, és a felszínességnek nincs helye ebben a gazdag és összetett kontextusban.

Azt is átértékeljük, hogy viszonyulunk a kapcsolatokhoz és a szerelemhez, igyekszünk majd szép dolgokkal körülvenni magunkat, és nagyobb figyelmet fordítunk az önvizsgálatra. Ezen a hétvégén kicsit lelassítunk, visszaveszünk a tempóból, miközben a szerelem és a szenvedély energiái felerősödnek. Hagyjuk, hogy ezek az energiák áthassanak bennünket, és ne álljunk ellen nekik. Elemezzük a szeretetünk hitelességét, és a másokkal szemben támasztott elvárásainkat, de mások velünk szembeni elvárásai is éreztetik majd a hatásukat.

Hogy maximalizálhatjuk a Vénusz Cazimi hatását az Oroszlánban:

1. Merülj el a könyvekben, filmekben, költészetben, zenében és szépségben. Ossz meg ajánlásokat és benyomásokat a hozzád közel álló emberekkel.

2. Vedd körül magadat virágokkal, különösen rózsákkal, fréziával és jázminnal.

3. Tedd meg az első lépést. Ez az asztrológiai jelenség minden emberi kapcsolatteremtési kísérletet ösztönöz.

4. Készíts forró fürdőt virágszirmokkal, illóolajokkal és rózsaszín himalájai sóval.

5. Koncentrálj a kapcsolataiddal vagy szenvedélyeiddel összefüggő céljaidra.

6. Bókolj minél többet a körülötted lévő embereknek.

7. Készülj apró meglepetésekkel a szeretteidnek, és tegyél minden pillanatot ünneppé. Hallgass zenét, miközben főzöl valamit.

8. Figyelj oda a szinkronicitásokra, rejtett üzenetekre, isteni jelekre. Ezek nem csak véletlenek.

A Vénusz Cazimi az Oroszlánban az energiák izgalmas kombinációját hozza: szenvedély, ragyogás és önvizsgálat, miközben a szeretet szó is új értelmet kap, és felerősödik.

Ezen a hétvégén fordíts fokozott figyelmet a meditációra, írd le a gondolataidat egy naplóba, olvass, és figyelj oda arra, milyen ötletek, témák és felismerések ragadnak meg, hiszen ezek az Univerzum ajándékai, ezért további vizsgálódást érdemelnek. Hasonlóképpen jegyezd fel az álmaidat is, hogy később megfejtesd az általuk hordozott üzeneteket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek