KuriózumVan élet a Marson!

Van élet a Marson!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lassan meg kell barátkoznia minden egyes földi személynek azzal a gondolattal, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Ma még kétes, és vannak, akik határozottan ellenzik ezt a hipotézist, de egy másodszor is elvégzett, úgymond revizionált kísérletsorozat bebizonyította, hogy a Marson korábban is találtak már idegen életformát.

1976-ban, a Viking űrszonda elsőként szállhatott le a Mars felszínére felderítés céljából, és hogy talajmintákat hozhasson vizsgálatra. A tudósok meg voltak akkoriban győződve arról, hogy a Marson valamiféle életformával találkoznak majd, de a mintákat kutatva kiderült, hogy ez téves feltételezés volt.

2012-ben a begyűjtött mintákat egy kis csoport tudós újból megvizsgálta, ugyanis a korábban alkalmazott módszert helytelennek ítélték, és bebizonyították, hogy a Marson nem csak valamikor régen lehetett élet, hanem jelen pillanatban is virágzik.

Na nem kell űrlényekre vagy hatalmas marsi városokra gondolnunk, de tény ami tény, hogy mikrobák és baktériumok egész seregét azonosították sikeresen a korábbi mintákból, ami azt jelenti, hogy ha most még nem is olyan színes az élet-paletta, mint Föld bolygónkon, de mindenképpen földönkívüli életforma tevékenykedik a Mars felszínén.

Őszintén szólva a Mars nem a legmegfelelőbb az élet kialakulásának szempontjából, így nem is csoda, ha egyből nem intelligens életformát fedeztünk fel, ezt leszámítva azonban tudományos szenzációról beszélhetünk! Sikeresen azonosítottuk az első Földön kívüli életformát, és bizonyítást nyert az a tény, hogy egyáltalán nem a Föld az egyetlen “élettel” bíró bolygó, sőt, a hozzánk legközelebb álló csillag körül keringve ez már a második, amit a Tejút mértékében számítva százmillió másik követhet, és még mindig csak a saját galaxisunkon belül vagyunk. Ideje eljátszadozzunk a gondolattal, hogy mit teszünk majd, ha egy tőlünk nem sokban különböző földönkívüli életforma jelenik meg “nálunk”.

Forrás: Daily Mail, Discovery

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek