Kuriózum„Vámpírvadászatra” utazott Kolozsvárra egy amerikai turista: „Döbbenetes ez a város!”

„Vámpírvadászatra” utazott Kolozsvárra egy amerikai turista: „Döbbenetes ez a város!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A turisták imádják az Erdély szívében fekvő Kolozsvárt. Külföldiek, főleg vloggerek, egyre nagyobb számban érkeznek a „kincses városba”, élményt és történelmet szívni magukba. Evan Ramari, egy amerikai influenszer, azonban ennél sokkal merészebb dologra vállalkozott: vámpírvadászatra indult a városban!

A turista vonattal utazott Magyarországról Kolozsvárra. A vonatra várva a vlogger elmondta, hogy felkészült a vámpírokkal való harcra.

„Figyelmeztetek minden vámpírt, hogy veszélyes vagyok és fegyverem van. Annak ellenére, hogy csak néhányszor voltam konditeremben, még mindig ismerem a kung-fu mozdulatokat” – szellemeskedett Evan a videójában, aki egyébként egy műanyag villával biztosította be magát a „vérszívó banda” ellen.

Több órás vonatozás után Evan Ramari megérkezett a kolozsvári vasútállomásra, és ahogy sétált a város utcáin, ismét a vámpírokról tett megjegyzést a közben állandóan bekapcsolt kamerájának.

„Megérkeztem Kolozsvárra. Bárki lehet vámpír, tekintve, hogy Erdély fővárosában vagyunk, de velem nem fognak packázni, mert a gyengeség fegyvere van nálam” – szórakozott a turista.

A Horea utcai üzletek megtekintése után a turista a városközpont felé vette az irányt. Útközben Evan megállított egy kolozsvári férfit, hogy megkérdezze tőle, hogyan kell románul köszönni és megköszönni valamit.

A választ pedig szintén nem hagyhatta szó nélkül: „A román nyelv annyira jól hangzik. Kicsit olaszos” – tette hozzá.

Ahogy tovább fedezte fel Kolozsvár szépségeit, Evan a következőket nyilatkozta: „Az építészet gyönyörű, a város tiszta, rengeteg üzlet van, ahol élelmiszert is lehet vásárolni.” Azonban, a látnivalók közül a Múzeum téri kávézók hangulata ejtette igazán ámulatba az amerikait.

„Az utcán mindenütt érdekes kávézók vannak. Itt van egy igazán érdekes, nézd csak a virágcserepeket az ablakokban. Elhozhatod ide a barátnődet, és le lesz nyűgözve. Bízz bennem” – tanácsolta Evan.

A turista a híres ferences templomba is betért, ahol körbevezette a kameráját, és megpróbált minden egyes részletet megörökíteni.

„Kolozsvárt a múltban rómaiak, magyarok és sokan mások uralták, és itt a központban áll az egyikük szobra. Ez Magyarország királya, Corvin Mátyás, és ez a szobor olyan, mintha a magyarokra emlékeztetne (…) Ez a romániai város megdöbbentett! [a szó pozitív értelmében, szerk.]” – foglalta össze a kalandjaiból leszűrt tanulságot Evan, aki másoknak is csak azt ajánlja, ha tehetik, látogassanak el Kolozsvárra.

Fotó: YouTube

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek