Kuriózum„Vad gyerekek” - öt, állatok által felnevelt gyerek elképesztő története!

„Vad gyerekek” – öt, állatok által felnevelt gyerek elképesztő története!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan úgy vélik, hogy az állatok által felnevelt gyerekek története csak a mozivásznakon létezik. Valóban, ezen esetek száma nagyon minimális, de ugyanakkor valóságosak.

„Vad gyerekek” - öt, állatok által felnevelt gyerek elképesztő története!

A történelem során közel 100 ilyen esetet dokumentáltak, amikor minden emberi beavatkozás nélkül neveltek fel állatok gyerekeket a vadonban. A civilizációtól izoláltan, ezek a gyerekek átvették az állatok szokásait, melyek őket nevelték.

Ezek a történetek mind azt bizonyítják, hogy milyen erős az emberben a túlélési ösztön a körülményektől függetlenül.

1. Marina Chapman története, akit a majmok neveltek fel

A lány 1950-ben született Kolumbiában, és alig 4 éves volt, amikor elrabolták szülőfalujából. Rövid időn belül azonban elrablói meggondolták magukat és a gyereket magára hagyták a vadonban. Túlélési ösztönénél vezérelve, Marina összebarátkozott egy csapat majommal, akik oltalmuk alá vették és felnevelték.

A gyerek hamar rájött, hogy ha a fák alá húzódik, amelyeken a majmok tanyáznak, neki is esik le élelem a fáról. A majmokhoz hasonlóan ő is a fákon aludt és négykézláb közlekedett. Így telt el öt év, amikor vadászok találtak a lányra, de ez nem hozott szerencsét számára. A vadászok eladták a lányt egy bordélyháznak, ahonnan azonban sikerült megszöknie. Ezt követően az utcán élt, majd néhány év után egy szomszéd segítségével Nagy-Britanniába költözött, ahol mai napig is él.

Idő közben feleségül ment egy tudóshoz és kiadta emlékiratait „A névtelen lány”címmel. Ebben a könyvben ír le egy esetet, mely a majmokkal való szoros kötelékét bizonyítja, miszerint egy alkalommal egy mérgező növényből falatozva, nagyon beteg lett. Az egyik majom ekkor elvitte egy pocsolyához és megitatva vele a szennyezett vizet, ez hányingert okozott a lánynál és így megszabadult a méregtől is.

2. Dina Sanichar története, akit a farkasok neveltek!

Az eset 1867-ben történt, Indiában, amikor a Bulandshahr-i erdőben vadászva, néhány ember egy érdekes élőlényt pillantott meg, mely nagyon hasonlított egy 6-7 éves gyerekre, aki egy horda farkassal járta az erdőt négykézláb. A gyerek a farkasokkal együtt egy barlangba húzódott, ahová a vadászok követték, majd a farkasokat lelőve kiszabadították a kisfiút. Visszavitték magukkal a civilizációba, és a gyerek egy intézetbe került, ahol az orvosok megfigyelték az állatokéra hasonlító viselkedését.

A farkasokhoz hasonló hangokat hallatott, és bár a következő 20 évet az emberek között töltötte, nem tudott beilleszkedni, nem sikerült két lábon megtanulnia járni, a nyers ételeket fogyasztotta, nem szeretett ruhát ölteni magára és soha nem tanult meg beszélni. Ellenben nagyon szeretett cigarettázni, minek eredményeként 1895-ben tuberkulózisban elhunyt.

3. Andrei Tolstyk története, akit egy kutya nevelt!

A Szibériában született fiút, szülei elhagyták, amikor három hónapos volt. Az egyedül maradt gyereket egy kutya vette pártfogásba és hét éven keresztül a gondját viselte. Ekkor találtak rá a fiúra a gyámhatóság emberei, akik megállapították, hogy a gyerek képtelen beszélni és úgy viselkedik akár az állatok.

A gyerek négykézláb járt, marcangolta fogaival az ételt és félt az emberektől. Egy intézetbe került, ahol nagyon agresszív volt a viselkedése. Idővel Andrei aztán megtanult két lábon járni, megszokta az emberek közelségét és még a kanalat is képes volt használni. Sajnos a beszédet azonban nem sikerült elsajátítania, és csak jelek segítségével volt képes kommunikálni.

4. Traian Căldărar története, akit szintén kutya nevelt!

A fiú egy problémás családba született, mindkét szülője koldulásból élt. Élete első éveiben nagyon elhanyagolták szülei, éheztették és bántalmazták. Majd a szülők elhagyták gyereküket és Olaszországba mentek. A magára utalt alig 6 éves gyerek egy erdőben keresett menedéket, egy csapat kutya társaságában.

Amikor rátaláltak mezítelenül, egy kartondobozban élt. Alultáplált volt, testét elfertőződött sebek borították és nagyon agresszív volt, átvéve a kutyák viselkedését. A gyereket a fogarasi kórházba utalták, gyógyulását követően visszatért szüleihez. De mivel a szülők másodjára sem viselték gondját, egy intézetbe került, ahol megtanult beszélni, viselkedése megváltozott és iskolába járt.

5. Ramu története, akit a farkasok neveltek!

Egy másik érdekes történet, az indiai Ramu története, aki öt éves lehetett, amikor rátaláltak a dzsungelben, egy horda farkas társaságában. Ramut az állatok tanították meg a túlélésre. Úgy evett, ivott és járt, akár a farkasok. Megmentése után, Ramu egy kolostorba került, ahol a nővérek fokozatosan megtanították az emberi viselkedésre. Mindennek ellenére a fiú soha nem tanult meg beszélni és a vadászatról sem lehetett leszoktatni őt. Néha, amikor kiszabadult szobájából, a tyúkokat vadászta le, akár a farkasok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek