Unod már, hogy hamar elhervadnak a virágok? 7 remek ötlet, hogy tovább szépek maradjanak!

Ha te is szomorúan nézed végig, hogy pompázó virágaid egyik napról a másikra elhervadnak, akkor vesd be ezeket a praktikákat és hosszabbítsd meg virágaid élettartamát!

Unod már, hogy hamar elhervadnak a virágok? 7 remek ötlet, hogy tovább szépek maradjanak!

„Aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet.” – tartja a mondás. A virágok bármilyen évszakban, bármilyen helység hangulatát képesek feldobni puszta látványukkal, és akkor még az egyes példányok illatáról nem is beszéltünk. De sajnos, amint leszedik őket, drasztikusan kezdenek hervadni, és csupán pár napig ékesítik lakásunkat.

Ha te is unod már, hogy kedvenc virágszálaid pár nap után bedobják a törülközőt, akkor mutatunk pár tippet, melyekkel meghosszabbíthatod a szálas virágaid frissességét.

1. Hűsöltesd őket

Éjszaka úgysincs, aki gyönyörködjön bennük, ezért lefekvés előtt tedd be a virágcsokrod egy hűvös helyre, például pincébe, hűtőbe, spájzba.

2. Hajlakk

A hajlakkot arra találták ki, hogy helyén tartsa a kósza hajszálakat. Ugyanezt felhasználhatod a virágaidnál is, pár fújás és máris tovább maradnak szépek.

3. Ferdén vágd le a szárát

Ennek egész egyszerű magyarázata van, ugyanis, ha ferdén vágjuk le a növény szárát, nagyobb felületen képes felszívni a vizet és tovább marad friss.

4. Így sürgetheted a virágbimbókat, hogy kinyíljanak

Ha többnyire bimbós virágokkal van dolgod, de fontos eseményre vinnéd őket, és szeretnéd ha kinyílt állapotukban tündökölnének, akkor tedd a virágokat meleg vízbe csak egy percre és máris kinyílnak.

5. Ecet

Saját készítésű tápoldattal hosszabbíthatod meg virágaid élettartamát, csupán a váza vizében oldj fel 2 kanál ecetet és 2 kanál cukrot. Kétnaponta cseréld a vizét.

6. Vodka

A vodka nem csak koccintásra alkalmas. Pár csepp vodka a váza vizében lelassítja a hervadást.

7. Dobj némi használt pénzérmét a váza vizébe

A pénzérmén megtelepedett baktériumok, gombák kiváló tápanyagforrás a virág számára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top