LélektárÚjhold a Vízöntőben, 2023. január 21.: "Már készen állsz az új teremtésedre,...

Újhold a Vízöntőben, 2023. január 21.: “Már készen állsz az új teremtésedre, az új életedre”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Január 21-én, 22:53-kor a Hold találkozik a Nappal a Vízöntőben, abban a jegyben, amelyben most a Vénusz és a Szaturnusz áll, és az újhold aspektusát alkotja. A két fényesség aktiválja az asztrológia 4. házát a pillanatnyi horoszkópban, mivel az aszcendens a Mérlegben áll.

Egy jelentős szakaszról beszélhetünk, ahol lehetőségünk és ideális asztrális környezetünk van arra, hogy alapvetően irányt váltsunk, felfrissítsük elménket, látásmódunkat és életünket. Rengeteg inspirációnk van, és újra és újra el fogunk ámulni az új ötletekkel, megoldásokkal, felfedezett és átgondolt új megközelítésekkel.

Ez a kezdet, a kreativitás, az eredetiség és az újdonság energiája. A zászló fent van, és nekünk csak annyit kell tennünk, hogy meglátjuk és elindulunk. Mivel most egy új út nyílik meg előttünk, lehetőségünk van arra, hogy újragondoljunk számos döntést, törekvést és vágyat.

Mintha egyfelől a számvetés pillanatában és egy utazás végén lennénk, másfelől pedig egy nyitott ajtó előtt találnánk magunkat, egy olyan ajtó előtt, amely átvezet egy sokkal tágabb térbe, mint amit eddig ismertünk. Egy olyan tér, amely tele van lehetőségekkel, amelyeket nem láttunk, nem ismertünk, még csak nem is képzeltünk.

Új lehetőségeket kezdünk látni, új irányokba kezdünk nézni. És hinni abban, hogy valóban lehetséges megváltoztatni mindent, amit szeretnénk az életünkben, és beteljesíteni azt, amire a szívünk hív, hogy megtapasztaljuk.

A Vízöntő-energia segít abban, hogy nagyobb távolságtartással és nyugalommal tekintsünk az életünkre, hogy az érzelmeken túlmutató döntéseket hozzunk, és mindenekelőtt abban, hogy lezárjunk néhány múltbeli fejezetet, hogy másképp értsük meg őket, hogy elérjünk egy bizonyos bölcsességet, amellyel korábban nem rendelkeztünk. Támogatnak minket abban, hogy nagyobb képet lássunk, hogy más szemüvegen keresztül nézzünk néhány múltbéli tapasztalatra, hogy csak azt vonjuk ki belőlük, ami a jövőnket szolgálja, és hogy elengedjük azt, ami már nem szolgálja új életfilozófiánkat és életszemléletünket.

A sok átalakulás és felismerés után, amelyekben legtöbbünk részesült, különösen az elmúlt néhány hónapban, a sok tapasztalat után, amelyek megingatták meggyőződésünket és hitünket, ennek az Újholdnak az az üzenete: “most már készen állsz az új teremtésedre, az új életedre”.

Most bátornak kell lennünk, kérnünk kell, amit akarunk, és túl kell lépnünk azon, amit eddig lehetségesnek tartottunk. És mindenekelőtt bízzunk abban, amit érzünk, az intuíciónkban, az üzenetekben, amelyek a végtelen lénytől érkeznek hozzánk. Megkérdezni magunktól, hogy mit akarunk, mit nem akarunk, mi más lehetséges? Felismerni a belső igazságot és követni azt.

Földlakóként életünk és teremtésünk fordulópontján vagyunk. És nem csak egyéni szinten, hanem különösen kollektív szinten. Most kezdünk tudatára ébredni annak, hogy mit tudunk együtt létrehozni, milyen szerepet akarunk játszani egy közösségben, a társadalomban, a világban.

Tudatosul bennünk, hogy mit lehet létrehozni, ha részt veszünk valamiben, ami inspirál, megmozgat, motivál minket, hogy új módon fejezzük ki magunkat. Ez egy jelzés a sorok összezárására, amely a másokkal való rezonancián és közös jövőképen alapul. Nem a hiúságról, az arroganciáról és az önérvényesítésről szól, hanem arról, hogy együtt legyünk másokkal a közös ügyekért. És megtalálni a törzsünket.

Figyelj azokra az ötletekre, amelyek az elkövetkező 28 napban eszedbe jutnak. Jó, ha leírod ezeket a gondolatokat, valamint a kinyilatkoztatásokat, az üzeneteket, amelyeket kapsz. Lehet, hogy ez nem a konkrét kezdetek időszaka, hanem inkább egy pufferidőszak a régi és az új között, így a mi feladatunk nem annyira az lesz, hogy útnak induljunk, mint inkább az, hogy felkészüljünk az útra. Hogy ledobjuk a súlyokat, hogy megértsük, mire szolgáltak minket, hogy a “poggyászunkban” csak azt hagyjuk, amire szükségünk van az új célállomáshoz, hogy megerősödjünk és élvezzük az új kezdeteket és az új energiát, ami az elménkbe, a testünkbe és az életünkbe telepszik.

Ez az asztrális kontextus minden pillanatban emlékeztet minket arra, hogy minden változás az elmében kezdődik, és hogy itt kell kitágítanunk a lehetőségek mezejét. A következő napok különösen a megértésünkre, a valóságról alkotott képünkre fognak összpontosítani. Ezt most elengedhetetlen belátni, és elfogadni, hogy nem egy adott valóság zavar bennünket, hanem a gondolataink és történeteink róla. A mesterfogás tehát az, hogy mindig nyitottak maradjunk a magasabb megértésre, és a lehető legtisztábban tartsuk a talajt az elménkben, folyamatosan elengedve az ítéleteket, panaszokat és egyéb korlátozásokat. Jobban összpontosítani arra, amit akarunk, az új lehetőségekre, játszani a szándékokkal, az öröm és az ártatlanság szülte vágyakkal.

Egy másik hasznos szempont az, hogy bízzunk abban, amit tudunk. Abban a “tudom”-ban, amelynek nincsenek érvei, nincsenek magyarázatai, és nincs szüksége túl sok gondolatra és szóra, pontosan azért, mert egy másik térből, a végtelen lét teréből származik.

Javasolok egy gyakorlatot: vegyünk egy lapot és egy ceruzát, majd írjuk le, hogy “Tudom, hogy…”. Töltsd ki a pontokat azzal, ami jön. Írd le többször, hogy “Tudom, hogy…”. És derítsd ki, hogy mit tudsz már.

Továbbá, mivel sokan zavarodottnak és fáradtnak érezhetik magukat ilyenkor, éppen a belső ráhangolódás miatt, jó, ha mindig a jelen pillanatra koncentrálunk, arra, amit most csinálunk. Anélkül, hogy sokat turkálnánk a fejünkben, anélkül, hogy úgy tennénk, mintha tudnánk, hogyan fognak alakulni a dolgok.

Nem tudhatjuk, hogyan fognak fejlődni, mert mivel új, hallatlan, ismeretlen tapasztalatokról van szó, nincs mentális reprezentációnk róluk. Azzal, hogy megpróbáljuk őket egy stratégiába, egy tervbe, egy sémába foglalni, korlátozzuk őket, megakadályozzuk a terjeszkedés lehetőségét. Ezért csak annyit kell tennünk, hogy lépésről lépésre haladunk, hogy jelen vagyunk és tudatos döntéseket hozunk az igazságunkkal kapcsolatban, azzal, amit belülről tudunk, ami nekünk MOST a helyes.

A test megbízható szövetségesünk, aki jeleket ad nekünk, hűen dekódolja, hogy mi van a fejünkben. Ha odafigyelünk, pontosan tudni fogjuk, hogy mit mond nekünk. Tudni fogjuk, hogy mit, mennyit és mikor együnk. Tudni fogjuk, hogy a döntéseink tudatosak és összhangban vannak-e velünk vagy sem.

Tudni fogjuk, mire van szüksége a lelkünknek, mit kell elengednünk, a múlt mely részével kell megbékélnünk, mit kell elengednünk.

Várható, hogy egy olyan asztrális kontextusban, amelyben szinte minden bolygó közvetlen mozgásban van (az Uránusz az egyetlen bolygó, amely még hátráló, de csak január 22-ig), a dolgok szédítő gyorsasággal fognak fejlődni, és hogy többet fogunk előrehaladni az életünkben, mint az elmúlt években.

A felfedezések, kihívások, tudatosítások, a leglángolóbb élmények a családról és a kapcsolatokról szólnak. Segítenek felismerni a kompromisszumokat, tükrözik azokat az attitűdöket, amelyekkel elégedettek vagy nem vagyunk elégedettek. A kapcsolatok a tükör, amelyben önmagunkat nézzük, a hitelességünk barométere. És ha elfojtottunk érzéseket, elrejtettünk igazságokat, színleltünk bizonyos dolgokat, akkor most nem tehetjük meg. Minden, ami nem autentikus, felrobban, felrobbant, hamuvá ég, hogy teret adjunk a megújulásnak és egy új kapcsolati dimenzió megteremtésének.

Az Újhold tehát most a hallgatásról is szól. A figyelemről van szó. A tudatos, világos, megfelelő döntésekről, amelyek a következő szintre emelik az életünket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek