KuriózumUgyanazzal a kanállal áldoztatta a hívőket a pap egy kolozsvári istentiszteleten

Ugyanazzal a kanállal áldoztatta a hívőket a pap egy kolozsvári istentiszteleten

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hatalmas felháborodást keltett a kolozsvári ortodox katedrális pópája, miután vasárnap lefilmezték, amint ugyan azzal a kanállal áldoztatja a hívőket egy szabadtéri istentiszteleten.

Semmibe vette a koronavírus meggátolására hozott óvintézkedéseket egy kolozsvári pap, akit vasárnap reggel filmeztek le, amint ugyan azzal a kanállal áldoztatta a híveket egy kolozsvári szabadtéri istentiszteleten – a videót kiszivárogtató Cluj24 szerint nemcsak a papok voltak az esetben felelőtlenek, de a hívők sem lázadoztak, mindenki békésen várt a sorára, anélkül, hogy belegondolt volna mekkora veszélynek teszi ki magát.

A portál megkérdezte az istentiszteletet lebonyolító papot is, aki azt nyilatkozta, semmi hiba nem volt abba, ahogy a mise és az áldoztatás lezajlott. A hívőket viszont két táborra osztja az eset, van, aki meg van győződve, hogy ha egy kanálból kapja az áldoztatást semmi baja nem lehet, mert a hite és Isten megvédi, míg a másik tábor mélyen ellenzi a pap viselkedését.

A Kolozs megyek prefektus, Mircea Abrudean vizsgálatot indít az ügyben, és arra kér minden papot, ezekben az időkben tartsák be az óvintézkedéseket.

Te se feledkezz meg magadról és szeretteidről. Maradj otthon, moss gyakran kezet és csak akkor érintkezz másokkal, ha feltétlenül szükséges. Ha gyanús tüneteket észlelsz magadon, hívd a családorvosod vagy a legközelebbi egészségügyi központot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek