HolotropikumU-vitamin: gyógyítja a gyomorfekélyt, védi a tüdőt, a májat és a vesét

U-vitamin: gyógyítja a gyomorfekélyt, védi a tüdőt, a májat és a vesét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbiakban megtudhatjuk, milyen előnyökkel jár az U-vitamin a szervezet egészsége szempontjából, de azt is, hogy milyen ételek tartalmazzák ezt a vitamint. Közülük sok biztosan az étrendünk részét képezi.

Az „U-vitamin” kifejezést az 1950-es évek elején vezették be, hogy azonosítsák a káposzta levében található vegyületeket. Neve ellenére nem a szó valódi értelmében vett vitamin, hanem a metionin aminosav származéka. Fogyasztható étrendkiegészítőként vagy természetesen megtalálható bizonyos ételekben, különösen a keresztesvirágúakban: káposzta, brokkoli, kelbimbó és kelkáposzta. Vannak olyan kozmetikai cégek is, amelyek bizonyos termékekben, (például krémek, szérumok vagy arcmaszkok) összetevőként használják.

Az U-vitamin előnyei

Az U-vitamint gyakran használják gyomorfekély kezelésére, de emésztés javítására, az immunrendszer erősítésére, bizonyos ételallergiák elleni védelemre, a koleszterinszint csökkentésére vagy akár a sebgyógyulás gyorsítására is.

Gyógyíthatja a gyomorfekélyt

Az 1950-es évek elején, amikor elkezdődött az U vitamin kutatása, a vizsgálatok azt mutatták, hogy napi 945 ml káposztalé elfogyasztásával a gyomorfekély 4-5-ször gyorsabban gyógyult meg. A kutatók azonban nem tudták megerősíteni, hogy ezek a hatások a vitamin vagy több tápanyag miatt következtek-e be.

Védheti a tüdőt, a májat és a vesét

Ez a vitamin „mentőmellény” lehet a tüdő, a máj és a vesék számára. Az elvégzett állatkísérletek azt sugallják, hogy az U-vitamin csökkenti a szervezet ezen alapvető szerveinek károsodását, de e tekintetben további kutatásokra van még szükség.

Az U-vitamin csökkentheti a koleszterint és a triglicerideket

Vannak olyan tanulmányok, amelyek arra utalnak, hogy ez a vitamin segít csökkenteni a koleszterinszintet és a triglicerideket. A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy az U vitamin megakadályozza a zsírsejtek képződését, de embereken még nem végeztek releváns vizsgálatokat.

Védi a bőrt és segíti a sebgyógyulást

Az U-vitamin védő hatással lehet a bőrre, ha az, ultraibolya sugárzásnak van kitéve, de a sebgyógyulást is felgyorsítja. Ezen eredmények alapján a kutatók azt javasolják, hogy bizonyos kozmetikumok tartalmazzák formulájukban az U-vitamint.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek