UtazásTranszszibéria vasút - virtuálisan!

Transzszibéria vasút – virtuálisan!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha Oroszország, akkor Moszkva és vodka (holott a vodka lengyel nemzeti ital), pedig a nagy muszka föld számtalan kalanddal büszkélkedhet, amiket mára már elfelejtettünk.

Itt van például a legendás Transzszibériri vasút, ami a maga 9200 km-es távolságával a világ leghosszabb vasútvonala (csoda?), végállomása pedig Vlagyivosztok, és az oda-vissza út 14 napot vesz igénybe.

Annyira hosszú, hogy az utazók nem is távolságban mérik az időt, hanem időben. Ez és ez még ennyi idő, hozzátéve, hogy 8 (!!) időzónát szel át.

A mi generációnk  számára bizonyára a 2×2 méteres, négyszemélyes fülke okozhat kihívást, ahol rendkívül hosszú napokat kell(ene) eltöltenünk, de mint minden vonaton, itt is megfizethető a luxus (első osztályú, zuhanyzós fülke), potom 3800 euró összegért (tartalmaz városnézős, kirándulós programokat is).

Ha nincs kedvünk állomásonként vásárlás közben a kalauzt figyelni, hogy mikor int indulást, vagy ha nem akarjuk a kétségbeesetten vonat után rohanó turisták csoportját népesíteni, akkor ajánlhatunk egy kényelmes megoldást: se túrabakancsra, se cipőre nincs szükség ahhoz, hogy részesei lehessünk ennek az élménynek (némileg). Az interneten végignézhetjük mind a 150 órányi utat, melyet a szerelvényekre rögzített kamerákkal vettek fel.

Aláfestésnek választhatjuk a szerelvények csattogását, orosz népdalokat (nyilván csak az oroszok örülnek ennek), online rádiót, hangoskönyvet.

Ha annyira felkészültnek érzed magad, és van némi szabadidőd, a linket itt találod:
http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek