KuriózumTörténelmi kijelentést tett Ferenc pápa: "A melegeknek joguk van a családhoz"

Történelmi kijelentést tett Ferenc pápa: „A melegeknek joguk van a családhoz”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Történelmi kijelentést tett Ferenc pápa, aki nemrég azt nyilatkozta, támogatja az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát, szemben a Vatikán hivatalos álláspontjával. Ezzel pedig elődjének véleményével is szembement – írja a Catholic News Agency.

„A homoszexuálisoknak joguk van ahhoz, hogy egy családhoz tartozzanak. Isten gyermekei, és joguk van a családhoz. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni.” – mondta Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő hozzátette, szükség van egy olyan polgári uniós törvényre, amely meghatározza az azonos nemüék bejegyzett élettársi kapcsolatát.

„Alkotnunk kell egy bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt. Ezzel őket is védi majd a törvény. Én részt vettem egy ilyen törvény támogatásában.” – fogalmazott a pápa.

A pápa a „Francesco” című dokumentumfilmben beszélt erről, amely október 21-én került bemutatásra a Római Filmfesztivál keretén belül. A pápa számos kényes kérdésben állást foglalt a filmben, többek között beszélt a migráció és szegénység kérdéséről, a nők társadalomban betöltött szerepéről, de a katolikus egyház hozzáállásáról az LGBT kisebbséggel szemben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek