UtazásToplista: Európa legszebb és legrejtélyesebb romjai

Toplista: Európa legszebb és legrejtélyesebb romjai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az idős európai kontinens számos turisztikai látványosságot tartogat számunkra, amely körül rejtélyes homály honol. A mi korunk előtt felhúzott épületektől kezdve, a legendás középkori létesítményekig, Európa rengeteg lehetőséget kínál a kalandos kedélyűek számára.

Most négy olyan rejtélyes építményről számolunk be, amelyet megéri legalább egyszer élőben is megtekinteni!

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Stonehenge, Anglia

A Stonehenge-i „lábon álló” kőegyüttes Európa egyik legismertebb és legmisztikusabb turisztikai látványossága. Az oltárszerűen felállított kövek – a külső kört alkotó 30 tömbből ma csak 17 áll „lábon” – már a 17. században felkeltették az emberek érdeklődését és fantéziáját. Senki  sem tudja, pontosan mire volt használatos a furcsa angliai építmény. A legendák vallásos szerepet tulajdonítanak neki, egyesek szerint itt áldoztak az isteneknek, mások pedig világokat összekötő kapuként értelmezték.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

2. Rosslyn Kápolna, Skócia

A 15. században épített kápolna Dan Brown regénye, a DaVinci kód által vált közismertté. Azt gyanították róla, hogy a szabadkőművesek székháza volt, azé a renddé, amely rejtélyes és politikai ügyekkel is foglalkozott. Az épületen számos bizarr szimbólum található, amelyet a templomos lovagokkal hoznak kapcsolatba, valamint a kincsekkel, amelyeket ezek a Szentföldről hoztak magukkal.

Fotó: tudatbazis.hu
Fotó: tudatbazis.hu

3. Boszniai piramisok, Bosznia-Hercegovina

Habár kevésbé ismertek, a Boszniai piramisok rengeteg kíváncsiskodót csalogatnak magukhoz évente, akiket mindig lenyűgöznek a hely rejtett vonatkozásai és annak misztikussága. Szarajevótól alig 24 kilométerre található egy domb, amelyről azt állítják, valójában egy piramis, amelyet közel 12 ezer évvel ezelőtt épített egy ősrégi civilizáció. A helyi úgynevezett szakértők szerint, a Visoko település közelében lévő dombok is piramisok, méghozzá a Nap és a Hold piramisai. Ténylegesen léteznek a térségben omladozó falak és régi épületromok, de a legtöbb nemzetközi tudós mégis kételkedik a piramisok valódiságában.

Fotó: geziantalya.net
Fotó: geziantalya.net

4. Xanthos-Letoon, Törökország

A civilizáció, amely a török Anthália és Fethiye által határolt területen élt, a 6. században erős görög befolyás alá került, így nyitott a kultúra és a jól szervezett közigazgatás felé. A romok, amelyek ma találhatók Törökország központi részében, arról tanúskodnak, hogy a valamikor itt élő embereknek érdekes, titokzatos életük volt. Lycia fővárosa tehát megérdemli a világ figyelmét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek