UtazásToplista: a világ legszörnyűbb, még a Lost-nál is hátborzongatóbb szigetei

Toplista: a világ legszörnyűbb, még a Lost-nál is hátborzongatóbb szigetei

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Aki nem látta volna a sorozatot, a Lost szereplői túlélnek egy repülőszerencsétlenséget, és egy lakatlan, titokzatos szigetre kerülnek, amelyről senki nem tud semmit, és ahol egyikük sincs biztonságban. A való világban is léteznek ilyen szigetek, ezek közül a leghátborzongatóbb 4-et mutatjuk most be.

poveglia-szigete

1. Poveglia szigete – elátkozott lelkek és véres történelem

A Velence melletti szigetet a rómaiak valóságos szentéllyé alakították a pestissel fertőzöttek számára. Több ezer embert szállítottak ide a Római Birodalom teljes területéről, hogy meghaljanak, és ne terjesszék tovább a kórt. Néhány 100 évvel később, Európában ismét felütötte fejét a pestisjárvány. A Középkorban az emberek még annyira sem voltak civilizáltak, mint az ókori Rómában. Így nemcsak odatoloncolták a betegeket, hanem élőket a holtakkal dobtak a gödörbe, majd égettek el. A szerencsétlen áldozatok csontjai még ma is elő-előbukkannak a sziget partjain.

És mivel nem volt elég a pestissel fertőzöttek esete, a hatóságiak 1922-ben elmegyógyintézetet építettek a szigeten. A legendák egy orvosról beszélnek, aki különböző kísérleteket végzett a betegeken, akiket az épület tornyában kínozott módszereivel. Azt mondják, akiket ide beutaltak, még jobban megbolondultak az elkárhozott lelkek kísértésétől, nemhogy meggyógyuljanak. Szintén a szellemek kontójára írható a kegyetlen orvos állítólagos meggyilkolása is, aki feltehetőleg lezuhant a toronyból.

A hiedelmek, legendák és elriasztó múlt dacára, az olaszok megpróbálták belakni a szigetet, azonban rövid időn belül valamennyien meggondolták magukat.

krokodilok

2. Ramree szigete – a legnagyobb állatok által okozott vérontás a világon

A szigetet bevették a Rekordok Könyvébe, miután a mocsarakban élő krokodilok egyszerre végeztek 500 japánnal, a második világháború ideje alatt. A csapatokat becserkészte az ellenség, emiatt megpróbáltak menedéket találni ezen a szigeten, a burmai tengerpart közelében. A 900 ember közül, aki behatolt a szigetre, csupán 400-an menekültek meg, közülük sokan súlyos sérüléseket és életre szóló traumát szenvedve. A maláriát terjesztő szúnyogok, az ember bőre alá petéket rakó legyek és életveszélyes skorpiók mellett, a szigeten rengeteg krokodil él.

fiji_04

3. Fiji szigete – elkínzott és megevett gyerekek szelleme kísért

Valamennyien úgy ismerjük, hallottunk Fiji szigetéről, mint egy gyönyörű, egzotikus helyről, tele pálmafákkal, finom homokkal és jó napozóhelyekkel. Amit azonban ritkán emlegetnek, hogy a fényűző partvidék valamikor vérben fürdött, a helyi felkelők harcaiban. Ők a vízen keresztül hozták ide a szomszédos törzsekből az ellenségeiket, és megkínozták, fogságba tartották, majd megették őket. Gyerekek és asszonyok is képesek voltak verekedni a legjobb falatokért. Mi több, az ellenséges törzsekből elhurcolt gyerekeket felnyársalták, és zászlóként „használták” a hadibárkákon, illetve azok, akik nem haltak meg az úton tengeri betegségben vagy félelmükben, céltáblaként szolgáltak a törzs gyerekei számára, akiket arra tanítottak, hogy ők is harcosok legyenek. Habár kannibálok voltak, mégsem fordult elő gyakran abban az időben, hogy ilyen kegyetlenül elbánjanak az ellenség gyerekeivel. Ezért is nyilvánították őket a legkegyetlenebb törzs egyikének.

Miyake-jima szigete

4. Miyake-jima szigete – város a mérgező vulkánból

Miyake-jima Japán partvidékén található, és ez az a sziget, vagy legalábbis egyike azon szigeteknek, ahová a turisták nem igyekeznek ellátogatni. Mindez annak tudható be, hogy a sziget fő települése egy aktív vulkán belsejében található, a város utcáit pedig naponta többször is ellepi a kénsav. Habár az ott élő emberek arra kényszerülnek, hogy naponta gázmaszkot viseljenek, mégsem költöznek el, ha netán megszólal a riadó. De miért? Mert úgy a város, mint a lakosai egy tudományos kísérlet résztvevői, amelyet az állam finanszíroz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek