UtazásTop 10 úti cél Magyarországon

Top 10 úti cél Magyarországon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek szeretnek utazni, sokan pedig inkább a külföldi helyeket választják az itthoni tájak, helyek helyett. Mi megmutatjuk, hogy Magyarországon is vannak szép helyek, amelyeket mindenképpen érdemes felkeresni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Budai Vár, Budapest

Kétségtelenül a leglátványosabb dolog Budapesten. Lenyűgöző tervezésű, megépítették majd átépítették, hogy végül 203 szobának, a Történelmi Múzeumnak, a Nemzeti Galériának adjon otthont. 48 méterrel a Duna fölött barokk stílusa összhangban van méreteivel. Hogy őszinték legyünk a Várat nem megnézni kell a turistáknak, míg itt tartózkodnak, hanem azért kell jöjjenek, hogy megnézzék.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

2. Balaton

A Balaton, más néven magyar tenger a legnagyobb tó a kontinens központi részében. Az egyik leghíresebb turisztikai látványosságok közé tartozik. Az egyik oldalán hegyek találhatók, a szőlőtermelést is figyelemmel lehet kísérni a környéken található borászatok által így minden turista kedvét lelheti balatoni nyaralása során.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

3. Halászbástya, Budapest

A Halászbástyát Schulek Frigyes tervezte és 1905-ben épült fel. Hét tornya van, ami a hét magyar törzs előtt tiszteleg, akik 895 táján érkeztek. Kissé mesébe illő stílusa gótikus és román jegyeket hordoz magán. A mesébe illő kinézetén kívül, ami mindent turistát megfog, a kilátás is felejthetetlen.

Fotó: Marc Ryckaert
Fotó: Marc Ryckaert

4. Szent István Bazilika, Budapest

A bazilika neoklasszicista vonásokat tükröz, 1905-ben készült el, fél évszázadnyi építés után. Többek közt itt látható a bazilika védőszentjének, Szent Istvánnak az ereklyéje, a Szent Jobb. A város két legmagasabb épületének egyike a bazilika, a maga 96 méter magasságával. Itt található az ország legnagyobb harangja, a maga 9 tonnájával.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

5. Aggteleki barlangok

Ez a hatalmas barlangrendszer, amely Magyarország és Szlovákia alatt terül el, csaknem 55.800 hektárjával, az UNESCO Világörökség Kincseinek része. 712 barlang található itt, ami nem csak a turisták, de a szakértők számára is lenyűgöző.

Fotó: programcentrum.hu
Fotó: programcentrum.hu

6. Andrássy út

Ez a sugárút Budapest gyöngyszeme. Az egyik legszebb budapesti látványosság. Itt találhatók a legelőkelőbb éttermek és üzletek, ha van pénzünk költekezni.

Fotó: Dirk Beyer
Fotó: Dirk Beyer

7. A Parlament

Az épületet Magyarország függetlenségének kivívása után kezdték építeni, 1902-ben lett kész. A neo-gótikus stílusú építmény az egyik leglátványosabb építészeti remekmű Budapesten. Az épület lenyűgöző, Steindl Imre tervezése, aki a Londoni Parlament után inspirálódott. Itt van kiállítva a Szent Korona. Megtekintése úgy kívülről, mint belülről kötelező.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

8. Hollókő

A falu egy nagy nyitott múzeum. Budapesttől nem messze található. Az UNESCO Világörökség Kincseinek része. A falu az iparosodás előtti állapotában tekinthető meg, rengeteg múzeuma van, sajátos látkép, melyek nem szabad kihagyni.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

9. Hortobágyi Nemzeti Park

1973-ben nyilvánították nemzeti parkká, és 1999-ben került fel a Világörökség Kincseinek listájára. Hatalmas területű, számos különleges növénnyel és állattal benne. Némelyeket törvény véd, mert a kihalás szélén állnak.

Fotó: Budapest-foto.hu
Fotó: Budapest-foto.hu

10. Cipők a Duna-korzón

Ez a szomorú emlékmű a nyilasok áldozatainak állít emléket. 60 pár vasból készült cipő emlékeztet arra, hogy soha többé még a fejünkbe se forduljon meg ekkora szörnyűséget tenni. A part mellett láthatók a cipők, mert azokat, akiket lelőttek, belelöktek a Dunába. Gyászunkat fejezi ki a II. Világháború áldozatai előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek