KuriózumTokió folyton innovál: alvó fészket létesítettek a keményen dolgozó emberek számára

Tokió folyton innovál: alvó fészket létesítettek a keményen dolgozó emberek számára

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem hajléktalan szállóról beszélünk, tévedés ne essék. Civilizált körülmények között, potom áron pihenhetnek teljes kényelemben azok, akik a strapás munka után nem szeretnének egyből hazamenni.

Quska-sleeping-cafe

Az Asakara üzleti negyedben a munkamániás üzletasszonyok valósággal őrlődnek a napi stressz és fáradtság nyomása alatt, de egy találékony vállalkozó ezt is sikeresen kiaknázta. A Quska Sleeping Café (Quska Szundi Kávézó) egy egyedülálló koncepció. A kuncsaft nem csak kávét és szokásosnak mondható kávézói velejárókat rendelhet, de teljes kényelemben pihenhet is egyet potom áron, szeparált helyen, nyugalomban.

A koncepció alapját azon tanulmányok képezik, melyek rámutattak, hogy napközben 15-25 perc könnyed szundizás kedvező hatással van az energiánkra, munkakedvünkre, koncentrációs képességünkre (emlékezzünk arra a cikkre, amiben a korrekt szieszta paramétereivel kapcsolatos tanulmányt taglaltuk). Zárójelbe érdemes megjegyezni, hogy a sziesztához hasonló kikapcsolódási formát a japán üzletvilág már rég óta alkalmaz, azaz kötelező kikapcsolódási periódust írnak elő a munkásoknak. Állítólag több, mint 20%-os teljesítménynövelés érhető el a munka közbeni diszkrét pihenés módszerével.

Quska-sleeping-cafe2

Japánban az üzleti kultúra nem csupán a profitról szól. Komoly tudományos kutatások folynak annak érdekében, hogy az emberből, a munkaerőből humánus módszerekkel a lehető legnagyobb és legminőségibb munkavégzést tudják kihozni. Ilyenek például a nem hagyományos kávéfogyasztás terén végzett kutatás is.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen lehetőség Japánban, hogy álomra szenderülhessünk napközben. Soineya Cuddling Café néven fut az a hely, ahol alkalmanként 80 dollárért aludhatnak csinos és kedves lányok ölében azok, akik civilizált törődésre és egy kis pihenésre vágynak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek