KuriózumTöbbé sosem fogsz a McDonalds-ban enni, ha megnézed ezt a VIDEÓ-t!

Többé sosem fogsz a McDonalds-ban enni, ha megnézed ezt a VIDEÓ-t!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Íme, pár dolog, amit senki nem mond el, hogy mi is kerül a tányérodra, ha beülsz a Mekibe, lentebb a WorldTruhtTV cikkét szemlézzük.

41507_share

Nézzük a legveszélyesebb adalékokat, amiket a gyorsétterem az ételek előállításakor felhasznál.

1. Ammónia-szulfát: ezt a vegyi egyveleget a termőföldek fertőtlenítésére használják, hogy kiirtsák a kártevőket, de a háztartási tisztítószerekben is megtalálható. Kutatások alapján megállapították, hogy az ammónia-szulfát az emésztőszervekben okoz károsodást, elsősorban hányás és émelygés jelentkezhet.

2. Szilikonolaj: ez az anyag a McNuggets termékekben fordul elő. A szilikonolajból készülnek a kontaktlencsék, és egyéb orvosi eszközök.

3. TBHQ: ezt az adalékanyagot 18 különböző McDonalds-os termékben mutatták ki. Az összetevők listáján antioxidánsként szerepel, de igazából egy szintetikus kémiai szer, antioxidáns hatással, de egyáltalán nem természetes antioxidánsról van. Ezt az adalékanyagot számtalan élelmiszer előállításánál felhasználják, de lakkokban, festékekben, rovarirtó szerekben, kozmetikai termékekben, parfümökben is találni.

4. L-cisztein: egy aminosav, amelyet az emberi hajból, kacsák tollából, disznók sörtéjéből vonnak ki, azért, hogy még ízletesebbé tegyék a húskészítményeket, még lágyabbá, omlósabbá a péktermékeket.

5. Gyógyszerek: A John Hopkins Egyetemen végzett kutatások bebizonyították, hogy a McDonalds által kínált csirkehúsos termékek olyan szárnyasoktól származnak, amelyek húsába antidepresszáns gyógyszerszármazékokat találtak.

6. Propilénglikol: ilyen van például az autók fagyásgátló folyadékában, az elektronikus cigarettákban, na meg a gyorséttermi falatokban is.

7. Kárminsav: ezt főként a húsok színezésére használják

8. Dimetil-polisziloxán: ez a szerves polimer igencsak széles körben használt, főként az élelmiszerek sütésénél alkalmazzák, de megtalálható a kontaktlencsékbe, tisztítószerekbe és kozmetikai termékekbe is.

9. Szilícium-dioxid: ezt a marha- és csirkehúsba adagolják, hogy megakadályozzák a felpuffadást.

10. Cellulóz: szinte minden ételben megtalálható, még az eper szörpben is. Ezt stabilizátorként használják, és hogy az ételek rosttartalmát növeljék, és sűrűbbé is tegyék, ezáltal lehet spórolni is, mivel ehhez nem kell lisztet és olajat használni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek