Napi LikeTöbb oroszlánnal bánt el egy mongúz Afrikában

Több oroszlánnal bánt el egy mongúz Afrikában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Meglepte az oroszlánokat egy mongúz bátorsága a kenyai Masai Mara Nemzeti Parkban, ugyanis az afrikai csúcsragadozók egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a hangoskodó agresszív kisemlőssel.

oroszlan-monguz

A mongúz bátorságpróbáját Jerome Guillaumot operatőr még 2011-ben örökítette meg, de a felvétel csak most került nyilvánosságra. A főként rovarokkal táplálkozó mongúz nem adta meg könnyen magát, miután csapdába esett és körülvették az oroszlánok, egyszerűen támadásba lendült.

Az egyik oroszlán pofájába is beleharapott kissé, később ugyan a fejére kapott egy ütést, de úgy tűnik, hogy azt meg sem érezte, és tovább folytatta az offenzívát.

A kistestű állatnak végül sikerült elszaladnia, és egy üregben menedéket találnia, de hamarosan, mindenkit meglepve ismét előkerült, és újból nekiment a húsevőknek. A mongúzokról köztudott, hogy nagyon bátor állatok, hiszen még a mérges kobrával is kikezdenek.

Összesen 39 mongúzfajt tartanak nyilván, hét faj léte egyes helyeken kiemelten veszélyeztetett, mivel folyamatosan csökken az életterük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek