KuriózumTöbb évszázados frappéreceptre bukkantak Angliában

Több évszázados frappéreceptre bukkantak Angliában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Háromszázötven éves csokoládéital-receptre bukkant egy brit történész, aki szerint a hűsítő ital meglepően hasonlít a mai népszerű kávéházakban kapható készítményekhez.

frappe

A most előkerült dokumentum egykori tulajdonosa Sir Edward Montagu, Sandwich earlje volt, aki a 17. század közepén kezdett recepteket gyűjteni. Az earl ük-ükunokája egyébként John Montagu volt, akinek a nevéhez fűződik a szendvics feltalálása.

A Journal of Social History legújabb számában megjelent recept szerint a hóval és sóval összekevert csokoládét kanállal kell fogyasztani, az elkészítés módját pedig maga az earl találta ki. Az édességet már korábban, 1640 körül reklámozták, de sokáig tartottak tőle, mivel afrodiziákumnak gondolták. Mellékhatásaiként az álmatlanságot, az aranyeret említették, és úgy hitték, a szívnek, a gyomornak és a tüdőnek is árt.

A csokoládéárusok a 17. század közepén tűntek fel Londonban, és egyre népszerűbbé váltak az édességet népszerűsítő reklámok. Igaz, a csokoládéfogyasztás hizlaló hatását hangsúlyozták, ami akkoriban igen vonzó volt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek