KoktélThe Butterfly Effect. ÚJ JAZZ sorozat a Modemben

The Butterfly Effect. ÚJ JAZZ sorozat a Modemben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

ÚJ JAZZ címmel zenei sorozat indult a MODEM-ben 2012 januárjától. A sorozatban a kortárs magyar jazz legelőremutatóbb, leginkább invenciózus alkotói, előadói, formációi mutatják be zenéjüket, a legtöbb esetben első ízben Debrecenben.

A zenekar, amely a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról nevezte el magát, igazán különleges kamaraformáció. 2010-ben alakultak és azóta fejlesztik unikális, a jazz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit magába foglaló muzsikájukat.

butterflyeffect.jpgA zenekar motorja Vázsonyi János, az elmúlt másfél évtized talán legismertebb, a fiatal generációhoz tartozó magyar szaxofonosa. Számos formációban megfordult, fellépett már a Pori Jazzfesztiválon, és több lemeze jelent meg a Drums és a Triton nevű együttesekkel.

Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradiciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh O Drom zenekarból ismerhető. 2007 és 2010 között több száz itthoni és külföldi koncerten énekelt az együttesben.

Kardos Dániel gitáros Babos Gyula tanítványa, több zenekart alapított, tagja az etno-jazzt játszó Tin Tin Quintetnek, létrehozója a Jazzgödör klubsorozatnak.

A zenekar negyedik, utóbb csatlakozott tagja Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa, a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos.

The Butterfly Effect:
Vázsonyi János – szaxofon
Magyar Bori – ének
Kardos Dániel – gitár
Dömötör Tamás – beatbox

A koncertre a belépőjegy ára 800 Ft.

A tavasszal még hátralévő négy alkalomra továbbra is megváltható a jazzbérlet a MODEM pénztárában: már csak 2000 Ft-ért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek