KuriózumTelihold a Skorpióban, 2021. április 27-én: mély átalakulás és újrakezdés

Telihold a Skorpióban, 2021. április 27-én: mély átalakulás és újrakezdés

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Április 27-én Szuperhold, vagyis földközeli Telihold ragyog fel az égen a Skorpió jegyében, ami azt jelenti, hogy amikor az égre nézünk, nagyobbnak és fényesebbnek látjuk majd a Holdat a szokásosnál, és a megnövekedett mágneses potenciálját is érzékelni fogjuk.

Ez a Telihold a Skorpióban felszínre hozza a dolgokat – segít felfedezni azokat a sebeket és érzéseket, amelyek eddig rejtve maradtak előttünk. Feltárul előttünk a felszabadulás rendkívüli kapuja. Mindaz, ami már nem szolgál magasabb célokat, most átalakulhat. Rendkívül érzékenyek lehetünk, és fokozottan kapcsolatba kerülünk az érzéseinkkel.

Az intuíciónk is erősebb lesz, sokkal tisztábban, világosabban látjuk a dolgokat, és így könnyebben érzékeljük mások energiáit is. Hihetetlenül kiélesedett érzékelésünk segíthet elérni a mélyebb megértés állapotát. Az intuíciónk igazi szupererő, amihez a Telihold idején könnyebben hozzáférhetünk.

A Skorpió az átalakuláshoz, felszabaduláshoz és megtisztuláshoz kapcsolódik. A Skorpió energiája mindig előtérbe hozza a következő kérdést: „Mit kell most felszabadítanom magamban?” Ugyanakkor ez nemcsak a felszabadulásról szól. Ez valami ahhoz hasonló folyamat, mint amikor a levelek lehullanak a fáról. Nemcsak egyszerűen elhalt levelek lesznek, hanem bekerülnek a talajba, és tápanyaggá válnak. Nem tűnnek el, hanem átalakulnak. E levelek nélkül a fák elpusztulnának, és az élet megszűnne létezni. Ez az átalakulási folyamat – az egyik állapotból a másikba való átjutás – az, amitől mindannyian félünk, de ez az élet abszolút szükségszerűsége.

Telihold a Skorpióban: Mély átalakulás

Ez a Telihold a Skorpióban lehetőséget kínál arra, hogy feltegyük magunknak a következő kérdéseket:

  • Mihez kapcsolódok a leginkább? Hogyan találhatok szabadságot azáltal, hogy elengedem azt, amit a magaménak tartok?
  • Vajon hol akadhattam el? Hogy találhatom meg azt az irányt, amerre tovább kellene lépnem?
  • Milyen nem szeretnék már lenni, és kivé szeretnék válni?

Ezekben a napokban elengedhetetlen valamilyen rituális megtisztulás, kristályokkal, fürdőkkel, vagy gyógynövények elégetésével. Bármilyen gyógyító módszer alkalmas lehet arra, hogy megszabaduljunk a testünkben felgyülemlett stagnáló energiáktól. Ez a megtisztulás elengedhetetlen ahhoz, hogy újra megtaláljuk az egyensúlyt, és hogy az energiáink hitelesen igazodjanak ahhoz, akik vagyunk.

Plútó retrográd

A mostani Teliholdkor arra is lehetőségünk lesz, hogy visszatekintsünk az elmúlt hónapokra, és világosabban láthatjuk a meghozott döntéseinket is. A Skorpió energiáját a Plútó irányítja, ami közvetlenül a Telihold után lép retrográd mozgásba. Ez azt jelentheti, hogy mindaz, amit most felszabadítunk önmagunkból, még a tavalyi év októberéhez kapcsolódhat. Felszínre kerülhetnek bizonyos akkori események, vagy úgy érezhetjük, hogy meg kell tisztítanunk a lelkünket az akkor felhalmozott érzelmi vagy szellemi súlyoktól.

A Plútó a halál és az újjászületés bolygója, és mindig rámutat, hogy semmi sem veszett el. Egyszerűen mély átalakuláson megyünk keresztül, és az újjászületés jelei láthatók a Skorpió Telihold ideje alatt is.

Az Uránusz, az ébredés bolygója, szintén nagyon aktív lesz. Az Uránusz jelenléte hirtelen változásra utal. A Teliholdat megelőző hetet teljes egészében áthatotta az Uránusz kaotikus energiája, ezért lehet, hogy kimerültnek érezzük magunkat a Telihold idején.

Fontos, hogy ragaszkodjunk a gyökereinkhez, és szeressük önmagunkat

Minden, ami szorongást vált ki belőlünk, nyomként szolgál arra vonatkozóan, hogy melyek azok a területek önmagunkban, amelyeket alaposabban meg kell ismernünk és meg kell értenünk.

Amikor szorongunk vagy zavar minket valami, az első reakciónk, hogy próbálunk megszabadulni tőle. De a Skorpió energiája azt mutatja nekünk, hogy az egyetlen kiút, ha megértjük azt a valamit. Ahelyett, hogy a felszínen próbálnánk navigálni, alá kell merülnünk, és meg kell engednünk magunknak, hogy feltárjuk azt, ami a mélyben rejtőzik, bármennyire kényelmetlen legyen is az.

Észre fogjuk venni, hogy miután elengedjük magunkat, a kényelmetlenség energiája is feloldódik. Új perspektívák nyílnak meg előttünk, mélyebb megértésben és együttérzésben lesz részünk.

Sok erő rejlik abban, ha megtanulunk jelen lenni azokban a kellemetlen érzelmekben, pillanatokban, amelyeket az élet hoz. Az önmagunkról való gondoskodás most rendkívül fontos, ahogy az is, hogy elmerüljünk abban a káoszban, ami hívogat bennünket. A mostani Telihold óriási lehetőséget kínál, hogy feloldjuk a legnagyobb energetikai gátjainkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek