Az oxigénes víz egy rendkívül hasznos készítmény, amelyet a konyhában, a fürdőszobában is hasznosíthatunk, de a sebek, gyulladások kezelésében a leghatékonyabb, mivel remek fertőtlenítőszer. A sebek ápolására a 3 százalékos oxigénes víz ajánlott.

oxigenes-viz-ful

Most nézzük, hogy mit tud még ez a készítmény!

1. Megszünteti a megfázás tüneteit

Ha pár csepp oxigénes vizet cseppentünk a fülünkben, a megfázás kellemetlen tünetei megszűnnek. 3–4 percet kell benne hagyni a fülünkben az oldatot, majd utána töröljük szárazra a hallójáratokat.

2. Feloldja a növényvédőszereket

Három bögre vízhez adjunk hozzá ¼ bögre oxigénes vizet, ebbe tegyük bele 30 percre a zöldségeket, gyümölcsöket. Majd ezután mossuk meg, és fogyasszuk el bátran.

3. Fogfehérítő hatása van

Két kiskanál oxigénes vizet keverjünk bele egy bögre vízbe, majd egy percig gargarizáljunk, végül pedig öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel. Egy nap kétszer kell a módszert alkalmazni.

4. Fertőtleníti a sebeket

Egy kevés oxigénes vizet öntsünk a sebre, és hagyjuk hatni pár másodpercig, hogy semlegesítse a kórokozókat.

5. Megszünteti a pattanásokat

Keverjünk el egy bögre vízben 3–4 evőkanál oxigénes vizet, és használjuk ezt arclemosónak, így megelőzhetjük a pattanások kialakulását.

6. A tyúkszemtől is megszabadít

Egyenlő arányban keverjünk el oxigénes vizet és sima vizet, a tyúkszemes területet naponta 10–15 percig áztassuk be. Hamarosan megszűnik a bőrprobléma.

7. Megszünteti a bőr- és körömgombát

Keverjünk össze 100 ml vizet 50 ml oxigénes vízzel egy sötét színű üvegben, majd ezzel kenjük addig a fertőzött területeket, míg a gombás rész vissza nem húzódik.

8. Megtisztítja a kontaktlencséket is

Tisztítsuk meg a kontaktlencséinket oxigénes vízben, áztassuk be, majd vegyük és hagyjuk megszáradni.

9. Megtisztítja a foltos szőnyegeket

Ha egy csúnya folt éktelenkedik kedvenc szőnyegünkön, akkor 1 liter vízben oldjunk fel 100 ml oxigénes vizet, és azzal súroljuk be a foltok. Hagyjuk rajta pár percig, majd utána tiszta ronggyal töröljük ki.

10. A hűtőt is csodásan fertőtleníti

A hűtőt és a vágódeszkát is remekül fertőtleníthetjük, ha befújjuk oxigénes vízzel a felületeket, hagyjuk pár percig rajta, majd öblítsük le. Amellett, hogy eltűnnek a baktériumok, még a szagoktól is megszabadulunk.

11. Eltávolítja a bor okozta foltokat

Egyenlő arányban keverjünk össze mosogatószert és oxigénes vizet, majd tegyük rá a foltra, és egy tiszta ronggyal sikáljuk ki azt.

12. Megtisztítja a játékokat

Idővel sok baktérium kerülhet a játékokra, amelyet a kicsik gyakran be is falnak, ezért érdemes kevés oxigénes vízzel fertőtleníteni ezeket a tárgyakat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.