Napi Like “Téged akarlak Allah áldásával, de nem a Sátán csábítására” - Egy...

“Téged akarlak Allah áldásával, de nem a Sátán csábítására” – Egy arab férfi szívszorító levele

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban is, még egyes helyeken születik olyan romantikus kapcsolat, ami a vallási és kulturális béklyók miatt nem teljesedhetett ki. Az iszlám vallás a házasságon kívüli testi érintkezést elítéli. A nőkre vonatkozó rendelkezések muszlim kulturális hagyományok szerint nagyon drasztikusak. A házasságtörő asszonyokra kirótt kegyetlen büntetés a megkövezés. Ezek a középkort idéző törvények azonban egyre inkább ellentétes hatást váltanak ki a társadalom fiataljai részéről, és sokszor anomáliákra vezetnek a párkapcsolatok terén.

arab-ferfi

Egy muzulmán férfinek a szeretett nőhöz szóló levele körbejárta az internetet sokaknak ízelítőt adva arról, hogy milyen ez a számunkra teljesen idegen kultúra. A szerelem, a szexualitás, a férfi és a nő beteljesedése szöges ellentétben áll a merev vallási nézettekkel és erkölcsi elvárásokkal.

Az igaz szerelemből született szenvedés azonban igaz és mély vallomásokat is szül. Így éli meg egy muzulmán a szerelmet:

„…Ha szeretsz, akkor szerelmedet ne a “haraam” vezérelje (hitetlenség). Ha ezt, teszed, elégedetlenné teszel, és az helyett hogy közelednék, eltávolítasz magadtól. Ha igazán szeretsz légy türelmes. Amikor eljön az igazi idő, Én ott leszek és kopogok az ajtódon. Ne ruházz fel olyan kiváltságokkal, amelyekkel nem rendelkezhetek. Tarts távol magadtól és Én közeledni fogok. Ha közelednél Én távol maradok. Szeretnélek megtanítani a szerelemre, de akkor, amikor eljön a megfelelő idő, akkor, amikor valóban az enyém lehetsz, és amikor a Teremtő szándéka szerint egyesülhetünk. Egy olyan férfi vagyok, aki nem szereti azt látni, hogy a nő, akit szeret bűnbe esik, vagy a családjára szégyent hozva bemocskolja magát. Nem akarom, hogy a szeretett nőm hibásnak érezze magát és nem akarom, hogy a szíve szenvedjen. Szigorúan szabj határt nekem és Én soha ne lépem át, ölj meg magadban, hogy ne kényszerüljek arra, hogy Én öljelek meg Önmagamban. Őrizd meg magadban mindazt, ami szép benned. Ártatlanul tisztán, érintetlenül akarlak. Téged akarlak kedvesem Allah áldásával, de nem a Sátán csábítására. Nem akarom, hogy csak egy múló pillanat legyél számomra. Téged akarlak, mint szerető, feleség és gyermekeim anyja, szeretném ha te lennél az, aki mellett az életem élhetem. Hogy őrizhetem meg a hitemet, ha arra kérnélek, hogy add nekem ártatlanságodat? Hogy hihetnék egy olyan szerelemben, ami nem Allah áldásával születik? Az enyém leszel, de csak az iszlám igaz törvényeinek útján…”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek