BlogTanulságos történt: “Ami első látásra átoknak tűnik, az könnyen áldássá válhat!”

Tanulságos történt: “Ami első látásra átoknak tűnik, az könnyen áldássá válhat!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Következzen egy tanulságos kínai népmese, amely egyre népszerűbbé kezd válni az interneten.

Tanulságos történt: “Ami első látásra átoknak tűnik, az könnyen áldássá válhat!”

Réges régen, Kína északi részén élt egy férfi, akinek volt egy csodálatos lova. A ló annyira szép, termetes volt, hogy messzi tájakról is érkeztek emberek, csak azért, hogy megnézzék a nemes állatot. Az emberek folyamatosan gratuláltak a gazdának, mondván, hogy biztosan áldásos élete van, ha egy ilyen ló tulajdonosa.

“Lehet, de ami áldásnak tűnik, az átok is lehet” – válaszolgatott a férfi.

Egy nap a ló megszökött, nem tudták, hogy hová mehetett el, teljesen eltűnt. Ekkor is érkeztek emberek, hogy kifejezzék sajnálatukat a gazdának, hogy ekkora kár és balszerencse érte.

A férfi ekkor megfordította a sorrendet, és azt mondta a sopánkodóknak: “Lehet, hogy ez átok, de lehet áldás is.”

Pár hét múlva a ló visszatért, de nem egyedül, hanem hozott még magával 21 gyönyörű, erős és egészséges vadlovat. Az akkori természet diktálta szabályok szerint, a férfi gazdag emberré vált.

A férfi szomszédjai közölték vele, hogy milyen szerencsés ember, és mekkora áldás érte.

A gazda ekkor is úgy válaszolt: “Ami most áldás, az lehet egyszer átok is.”

Egyik nap a gazda egyetlen fia fel akart ülni az egyik vadlóra, sikerült is neki, de pár másodperc múlva a fiú törött lábbal feküdt a földön, mert a patás ledobta a hátáról.

A környékbeliek ekkor is kifejezték sajnálatukat, de a férfi csak bólintott, miszerint: “Ami most átoknak tűnik, holnap áldássá válik.”

Pár hónap múlva jött a parancs, hogy a császár háborúba indul, ezért minden harcképes férfi be kell álljon katonának. A harcot a császár elvesztette, és szinte az összes katonája odalett. Most az áldáson volt a sor, mert a férfi fiát annak törött lába miatt nem vitték el katonának, így nem forgott veszélyben az élete.

A tanulság: az élet úgy van felépítve, hogy történnek jó és rossz dolgok, mindenkivel, de mindennek meg van az oka, a kérdés az, hogy milyen szemszögből nézi valaki a dolgokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek