A két barát, akik születésükkor mindössze két százalék esélyt kaptak a túlélésre, számos akadályt leküzdött, hogy sikeresen le tudjon érettségizni.

Születésükkor 2% esélyt kaptak az életre - Nemrég érettségiztek, és a legjobb barátok!

A 18 éves Odin Frost és Jordon Granberry szüleinek azt mondták, hogy a fiaik soha nem fognak tudni járni, és “vegetatív állapotban” töltik le az életüket, feltéve, ha egyáltalán megmaradnak. A fiúk azonban minden várakozást felülmúltak, hiszen nem csak, hogy óvodába, de iskolába is jártak, sőt az érettségiig is eljutottak. Első naptól kezdve a legjobb barátok, különleges kötelék fűzi őket egymáshoz, pedig sokszor csak nonverbális kommunikációra képesek.

“A fiamnak és a legjobb barátjának születésekor azt mondták, hogy mindössze 2 százalék az esélyük, hogy életben maradnak. Soha nem fognak járni, és vegetatív állapotban tengetik majd a napjaikat” – mondta Odin apja, Tim.

“Mindketten életben maradtak, sőt le is érettségiztek. Nagyon büszke vagyok rájuk. Csak azt akarjuk, hogy gyermekeink tudják, hogy milyen sikeresek, és, hogy büszkék vagyunk az elért eredményeikre” – fogalmazott az apa.

Odin koraszülöttként, agyvérzéssel született. Az orvosok akkor nem voltak teljesen biztosak a diagnózisában, de felhívták a szülők figyelmét, hogy, ha életben is marad, nem fog tudni járni, beszélni, és a kognitív funkciói nem működnek majd úgy, ahogy kellene.

Odin az előzetes jóslatokhoz képest nagyon szépen fejlődött, az iskolában ismerkedett meg a hasonló problémákkal küzdő Jordannel.

“Mindig kiállnak egymás mellett, teljesen át tudják érezni egymás problémáját. Ha valaki túl közel megy Jordanhez, és ez láthatóan zavarja őt, akkor Odin rögtön védelmező üzemmódba lép” – mondta Tim.

“Ha Odin nevet, Jordon is hangosan elkezd nevetni, ez mindig így van. Külső szemlélőként nem is tudjuk felfogni, hogy ők ketten milyen különleges kapcsolatban állnak egymással” – fűzte hozzá.

Bár Odin nem beszél túl sokat, mégis megérti, mi zajlik körülötte.

A büszke apa a fiúk ballagásáról osztott meg felvételeket a Redditen, ahol nagyon sok dicsérő és gratuláló üzenetet kaptak.

“Megszoktuk, hogy az emberek inkább negatívan állnak hozzánk, ritkán kedvesek. Nyilvánosan bámulnak, a világhálón pedig támadó kommenteket kapunk. Nem hittünk a szemünknek, a feleségemmel csak néztük a sok pozitív hozzászólást, és sírtunk” – mesélte Tim.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.