Napi LikeSzívszorító gesztus! Zeneterápiával segít a gyászfeldolgozásban

Szívszorító gesztus! Zeneterápiával segít a gyászfeldolgozásban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs annál lesújtóbb, szomorúbb, tragikusabb érzés, mikor egy szülő elveszti gyerekét. De sajnos ez nagyon sok emberrel előfordulhat, és akik ezt átélik, bizonyára az egyik legszívszaggatóbb érzéssel kell szembenézzenek és feldolgozzák azt a mérhetetlen fájdalmat, amit gyermekük elvesztése okozott.

beating-hearts

Egy férfi azonban a zene erejével próbál meg lelki erőt önteni a megtört szülőkbe. Ő Brian Schreck, aki a Bennett család gyászfeldolgozásában is megpróbált segíteni. A szülők még februárban vesztették el a 14 éves Dylan fiúkat, aki a Cincinnati gyerekkórházban hunyt el.

Brian éppen ebben az intézményben zeneterapeuta, és mielőtt Dylan meghalt volna, egy mikrofont erősített arra a sztetoszkópra, amellyel a fiú szívhangját lehetett hallani. Rögzítve a szívdobogás ritmusát, Brian beleépítette azt Dylan kedvenc dalába, amelyet most a fiú szülei hallgatnak, így fogadva el és igyekezve feldolgozni az őket ért tragédiát.

A zeneterapeuta már 20 gyerek szívhangját használta fel, hogy segítsen a szülőknek, mint mondta: ez az ő ajándéka. Brian az ultrahangos terhességvizsgálatokon használt módszerből merítette az ötletet, ahol szintén a veszélyeztetett terhességben lévő anyáknak játszották le a magzat szívverését, így segítve elő a baba-mama közötti kötődés erősítését.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek