Ezek a helyek tényleg olyanok, ahol talán bármelyikünk le tudná élni életét minden komolyabb panaszkodás nélkül. Lássunk Földünk leghíresebb emberi kéz által alkotott mesterséges szigeteit, ahol ezek az álmok valósággá válnak!

Velence

Az ókor, középkor, újkor és legújabbkor legismertebb szigetvárosa (cölöpvárosa), hiszen nemcsak egyedi berendezkedése, de történelme is jócskán adott erre okot. Festők, szobrászok, költők és építészek egyaránt áradoztak róla. Körülbelül az 500-as években kezdték benépesíteni az első merész lakói, akik tulajdonképpen menekülésük miatt tették mindezt. A lovas hódítók ugyanis csak nagy nehézségek árán tudták követni őket a mocsaras, lápos szigetek közé, amiről aztán le is mondtak, és fejlődésnek indulhatott a város. Képletesen szólva akár hálásak is lehetnének a magyar lovasoknak, hogy odáig kényszergették őket nyilaikkal.

Chioggia

Ámde Olaszországban sem Velence az egyetlen, amit cölöpökre építettek. Mindössze 50 kilométerre található Chioggia települése, mely valójában egy halászfalu, és sokkal kevesebben ismerik. Minden túlzás nélkül Velence kistestvéreként szokták nevezni.

Dubai

A XXI. század leghíresebb mesterséges szigetcsoportja Dubai tengerparti lábainál terül el. A Pálma és a Földgömb alkotás elképesztő látványt nyújt úgy a teraszokról, mint a levegőből. Az itt található ingatlanok egyik alapvető tulajdonsága, hogy semmiféle luxust nem nélkülöznek. Egyetlen hátránya, hogy az itt vásárolt telkek és nyaralók leginkább hétvégi kikapcsolódásnak vannak szánva, így nincs az a nyüzsgő külvárosi, kertvárosi élet, sőt, nagyon is kihaltnak mondható.

Amwaj szigetek

Még az Arab világon belül sem mondható egyedülállónak a Dubai-i építkezés. Bachrein is jelentős összegeket fordít városfejlesztésre, luxusingatlanok kialakítására, így ők is rendelkeznek mesterséges szigetekkel, ahol nem csak fényűzés, de kórház, egyetem és szórakoztató parkok is vannak.

A Szög-hegy

A Ko Tapu leghamarabb a James Bond rajongók számára válhat ismerőssé, hiszen ez szolgáltatta az aranypisztolyos akcióhős egyik helyszínét. Az itt élők házaikat ugyancsak cölöpök segítségével a vízre építették, és bár nem igazán a luxus és komfort jellemzi, mégis egy csodálatos környezetben élik hétköznapjaikat. Legfontosabb bevételi forrásukat a turisták jelentik, valamint a halászat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.