KuriózumSzerinted a nőt, vagy a férfit viseli meg jobban a szakítás?

Szerinted a nőt, vagy a férfit viseli meg jobban a szakítás?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Pontot tenni egy kapcsolat végére, kimondani, hogy itt és most mindennek vége, nem könnyű. Másként éli meg a szakítást a férfi és másként a nő. De vajon kit visel meg jobban?

Szerinted a nőt, vagy a férfit viseli meg jobban a szakítás?

A brit Binghamton és a College Egyetemek kutatói 96 ország 5.705 emberét kérdezték meg arról, hogy milyen érzelmi megrázkódtatáson estek át a legutóbbi szakításuk alkalmával. Ezután 1-től 10-ig tartó skálán kellett pontozniuk a megtapasztalt lelki és fizikai fájdalmat, az 1-es érték a legcsekélyebb érzelmi traumát fejezte ki, míg a 10-es a legnagyobbat.

Az eredmények azt mutatták, hogy a nőket jobban megviseli a szakítás, az érzelmi fájdalomra átlagosan 6,84 pontot adtak, míg a fizikai fájdalmat átlagosan 4,21 pontra értékelté. A férfiak a szakítás lelki megterhelésének részét 6,58 pontra osztályozták, míg a fizikai fájdalmat 3,75-re.

Craig Morris, a Binghamton Egyetem kutatója szerint a nőket azért viselheti meg jobban a szakítás, válás, mert ők általában több energiát, időt fektetnek bele egy kapcsolatba, mint a férfiak.

A nőkben biológiailag kódolva van, hogy törekedniük kell a kapcsolat megőrzésére, mert egy egyszeri kalandból akár gyerek is születhet, és nagyobb az esély a kicsi felnevelésére, ha a férfi is jelen van. A nők többsége ezért igyekszik olyan férfit választani, aki egészséges, jól szituált, és akiből jó apa válik, ezért a nőket jobban megviseli az, ha egy ilyen férfit elveszítenek.

A nők drámaibb módon élik meg a szakítást, de idővel képesek teljesen érzelmileg felépülni, míg a férfiak sok esetben akár több éven keresztül nem tudják feldolgozni a történteket, és hiába viseli meg őket kevésbé egy kapcsolat felbomlása, esetükben nehezebben gyógyulnak be a lelki sebek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek