OtthonSzerencsehozó növények

Szerencsehozó növények

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A divat, mely szerint „szerencsehozó növények” kerülnek a lakásba, azzal az „őrülettel” együtt született, hogy egyesek kitalálták, 2012 a világ végének és az apokalipszisnek az éve lesz. Ennek a hiedelemnek az alapján, sokan közülünk a növények jótékony energiájával szeretné megóvni otthonát és önmagát a megjósolt szerencsétlenségtől.

Mivel mind tudjuk, hogy a növények Feng Shui értékkel is bírnak, fogjuk inkább fel így a dolgot, és ültessünk, neveljünk szerencsehozó növényeket azért, hogy önmagunk életmódján segítsünk. Illetve, ha nem hinnél a szerencsében, akkor is hazaviheted ezeket a növényeket, hiszen minden jótékony hatásuk mellett még mutatósak is!

Szerencsehozó növényekként tartják számon többek között a bazsarózsát, krizantémot, japánrózsát, nárciszt, magnóliát, orgonát, orchideát, lótuszt és bambuszt. Ezek közül néhányak abban is segíhetnek, hogy megszerezd álmaid állását/beosztását, ha például az irodádba viszed őket. Helyezd a helyiség keleti, déli vagy dél-keleti részébe azért, hogy maximálisan örülhess a jótékony energiának!

A nárciszról azt mondják, egész évben szerencsét hoz, főként ha a szilveszteri asztalon kap helyet. Ha a kertedben örökítenél meg belőlük, ültesd el őket majd októberben, hogy következő tavasszal a virágukban és illatukban gyönyörködhess. Fontos, hogy figyelj oda a föld minőségére, amelybe a hagymákat dugod: legyen homokos, laza, amelyen nem áll meg a víz.

Az orgonát a bőség és fellendülés szimbólumaként tartják számon. Ez egy eléggé igénytelen bokor, illatozó virágokkal. Jó, ha elültetsz legalább egy orgonafát a kertedben vagy az udvarodon, a virágzáskor pedig rakd tele a házat orgonacsokrokkal, hogy csalogasd magadhoz a szerencsét.

A bambusz messze a legelismertebb növény a világon, szerencsehozó minőségében. Emellett állandó egészséget, hosszú életet hoz a család valamennyi tagjának. Könnyen fenntartható és ápolható növény, ugyanis csupán vízre van szüksége, földre nem feltétlenül. Fontos, hogy egy átlátszó edénybe tartsd, ne közvetlenül a fényben, mivel a bambusz az árnyékos, nedves részeket kedveli. Ha az íróasztalodra/munkaasztalodra helyezed, megoldja a problémáidat.

A fehér magnóliáról azt tartják, a tisztaság szimbóluma. A hagyomány szerint, ha fehér magnóliát ültetsz a házad elé, magadhoz vonzod az elégedettséget, boldogságot, fellendülést. Ha a ház mögé ülteted a növényt, rejtett gazdagságot vagy olyan vagyont jelent, amelyet a jövőben fogsz megnyerni.

A lóhere az a növény, amelyet mindenképp jó, ha a házad körül tartasz. Általában a lóhere magától nő a kertben, de jó, ha a lakásba is viszel belőle. Ültesd cserépbe, és tedd ki az erkélyre, ha pedig túl egyhangúnak találod, dobd fel a látványt egy-két fából készült bogárral, dekorációval, melyet a szakboltokban találsz.

A virágok királya, azaz a bazsarózsa, dicsőséget hoz számodra. Ültesd el a kertedben ősszel, jó laza talajban, amelyet megfelelő módon tápszereztél. Mihelyt tavasszal kibimbózik, vágj róla néhány szálat, és tedd a vázába! Nemcsak kellemes illattal tölti meg a lakást, hanem a szerencsét is hozzád csalogatja.

A kaktuszt a mitológiában az erő és a szerencse növényeként kezelik. Azt mondják róla, távol tartja a negatív energiákat a háztól, a tüskéinek köszönhetően. Ezt a növényt nem kell különleges figyelemben részesítened, ugyanis csupán a napot kedveli, olykor-olykor egy kevéske vizet is kérve.

Olvastad már a virágszimbólumokról szóló cikkünket?

Fotók: morguefile.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek