LélektárSzeptember 6-a a hónap legnehezebb napja: a Merkúr cazimi és 7 retrográd...

Szeptember 6-a a hónap legnehezebb napja: a Merkúr cazimi és 7 retrográd bolygó energiája is érezteti a hatását

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem titok, hogy bizonyos napokat egyedülálló asztrális erő tölt fel, az energiák égi összehangolódása, ami a legmélyebb átalakulásokat képes kiváltani. Az egyik ilyen rendkívül erőteljes nap 2023. szeptember 6-a, amikor a Merkúr a Nap szívében lesz (cazimi), miközben a Szűzben halad retrográd pályáján, és más, szintén retrográd szakaszban lévő égitestek is felerősítik ezt az energiát: a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz, a Plútó és a Chiron.

2023 második fele az utóbbi évek egyik asztrológiailag legterheltebb időszaka. Sokan közülünk intenzíven megérezzük ezt, és az év végén mentálisan teljesen megváltozunk ahhoz képest, akik az év elején voltunk. A retrográd energiák ilyen átfedése rendkívül ritka (utoljára majdnem 200 évvel ezelőtt fordult elő), és a Vénusz kilépése a retrográd szakaszból szeptember 4-én, 43 intenzív nap után, igazán emlékezetessé teszi ezt a napot.

Merkúr cazimi a Szűzben: A tisztánlátás pillanata

A Merkúr, az intelligencia, a kommunikáció és a közlekedés bolygója nagyon közel táncol a Nap szívéhez az égi színpadon. Október 19-én és december 22-én megismétlődik ez a jelenség, és az energia akkor is mindkét alkalommal felvillanyozó lesz, különösen az Ikrek és a Szűz csillagjegyek szülöttei számára.

Ez a jelenség megvilágítja és felerősíti mind a Merkúr, mind a Szűz energiáját, az állatövi jegyet, amelyet egyébként ez a bolygó ural, és előtérbe helyezi az aprólékos és analitikus szokásokat. Szeptember 6-án (és az ehhez a dátumhoz közeli néhány napban) érezni fogjuk a tisztánlátás és a pontosság igényét.

Az Univerzum arra ösztönöz bennünket, hogy tisztítsuk ki az elménket, finomítsuk a mentális folyamatainkat, és ne rágódjunk túl sokáig bizonyos eseményeken és témákon, amelyeken nem tudunk változtatni. Továbbá, mivel 2023. szeptember 15-ig a Merkúr még mindig retrográdban van, fokozottan oda kell figyelnünk a kimondott szavakra, és nem szabad rejtett szándékokkal kommunikálnunk.

A Vénusz kilép a retrográdból: A szerelem felébredése

A Vénusz, a művészetek és a szerelem bolygója kilép abból a magába forduló kábulatból, amelyben egész nyáron volt. Rejtélyes energiája, amelyet a most befejezett retrográd utazása felerősít, lehetőséget ad arra, hogy értékeljük romantikus kilátásainkat, és kisebb nyomást helyezzünk a kapcsolatainkra.

A hét másik retrográd égitest energiája miatt azonban ez a folyamat nem lesz túl gyors, és sokan sajnos nem fognak javulást tapasztalni. Most még a Vénusz retrográd energiája is friss, és a következő 2 hétben fokozatosan csökken, ezért ez az időszak kiválóan alkalmas a megtanult leckék önálló felülvizsgálatára, néhány kapcsolat helyreállítására és javítására, és arra, hogy életünk minden területén virágozni hagyjuk a szerelmet.

A karmikus leckék igazi asztrális szőttese: 7 bolygó is retrográd mozgásban van

Minden egyes retrográd bolygó fontos leckéket hoz az életünkbe, amelyek 2023 végére egyénileg és kollektíven is megváltoztatnak bennünket. A retrográd Merkúrhoz a Szűzben csatlakozik a retrográd Jupiter és Uránusz a Bikában, a Szaturnusz és a Neptunusz a Halakban, a gyógyító Chiron aszteroida a Kos tüzes jegyében és a Plútó, ami a Vízöntő és a Bak jegyén halad át retrográd mozgásban.

A Plútó, az átalakulás bolygója arra bíztat minket, hogy ássunk le a lelkünk legmélyebb zugaiba, hagyjuk hátra régi szokásainkat, és új emberként támadjunk fel hamvainkból, akárcsak a főnix madár. Ez egy olyan időszak lesz, amelyet egyetlen szóval írhatunk le a legtökéletesebben: metamorfózis. Kutatni fogunk az Igazság után, leásunk érte a mélybe, és ott megtaláljuk azt. El kell majd fogadnunk a halál és az újjászületés körforgását is az életünkben. A Plútó retrográd időszaka: május 1. – október 10.

A Jupiter, a terjeszkedés, a szerencse és a bölcsesség bolygója arra ösztönöz, hogy vizsgáljuk meg a hitünket és az értékrendünket, és keressük a felszínen túli válaszokat. Elmélkedünk majd az életfilozófiánkon és az általunk választott utakon. Még nem késő újratervezni kozmikus utunkat. Jeleket fogunk keresni a tapasztalatainkban, és keresni fogjuk a tudást és a fejlődést is. El fogjuk érni a belső bőség egy újabb szintjét, és jobban megértjük a környező a világot. Retrográd időszak: szeptember 4. – december 30.

A Szaturnusz, amelyet gyakran ártalmasnak tartanak az asztrológiában, és a karmával, fegyelemmel és struktúrával társítanak, olyan irányító erőt játszik, amely a nyilvános teljesítményről és sikerről a belső értékelésekre irányítja a figyelmünket. Ez az az időszak, amikor a múlt megoldatlan kérdéseivel szembesülhetünk, és elvarrhatunk néhány még megoldatlan szálat. A Szaturnusz nagyobb felelősséget ruház ránk, hogy belső világunkkal foglalkozzunk, hogy felelősséget vállaljunk tetteinkért, és ahol szükséges, átgondolt kompromisszumokat kössünk. Életünk minden struktúráján el fogunk gondolkodni a kapcsolatoktól kezdve a karrierünkön át a személyes értékeinkig. Retrográd időszak: június 17. – november 4.

Az Uránusz, az Univerzum újító szellemű lázadója arra ösztönöz minket, hogy nézzünk magunkba és határozzuk meg újra önmagunkat. Ez az időszak arra bíztat, hogy engedjük el a mások által ránk helyezett nyomást és elvárásokat, és kövessük saját vágyainkat. Megkérdőjelezzük a régi mintákat és szokásokat, amelyek már nem szolgálnak minket. Bátorítást kapunk, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, szembenézzünk a változással, és forradalmi átalakulásokba kezdjünk az életünkben. Retrográd időszak: augusztus 28. – 2024. január 27.

A Neptunusz, az álmok és illúziók bolygója szintén egy tudatalatti utazásra visz bennünket. A Merkúr energiáival kombinálva feltárja a szigorúan őrzött titkokat, fokozza spirituális érzékenységünket, és elmossa a fizikai és a metafizikai világ közötti határokat. Arra késztet, hogy hagyatkozzunk bátrabban az intuíciónkra, keressük a tisztánlátást minden álmunkban, és oszlassunk el minden illúziót, amely visszatart minket a fejlődéstől. Retrográd időszak: június 30. – december 6.

A gyógyulás aszteroidája, a Chiron a legmélyebb belső sebeink begyógyításának lehetőségét kínálja. Olyan érzelmi sebekkel fogunk megbirkózni, amelyekre eddig nem akartunk odafigyelni, de most elfogadjuk a sebezhetőségünket, és többet tanulunk az önmagunkkal való együttérzésről. A régi sebek az erő és a bölcsesség forrásává válnak. Úgy kerülünk ki ebből az időszakból, hogy valóban egésznek érezzük magunkat. Retrográd időszak: július 23. – december 26.

Bár ez az időszak boldogtalannak tűnhet, valójában ez a legerőteljesebb lehetőség a növekedésre és az átalakulásra. A siker és a beteljesülés csak akkor jön el, ha meggyógyulunk, és a bolygók keményen dolgoznak azon, hogy ezt elősegítsék. Tisztasággal és türelemmel építjük és erősítjük lelkünk alapjait.

Arra ösztönöznek bennünket, hogy bátran nézzünk szembe félelmeinkkel és korlátainkkal, és ismerjük el, hogy minden kihívás elősegíti a nagyobb hatalom, erő és bölcsesség felé vezető utat a jövőben.

Most nem szabad félnünk a leckéktől, hanem tárt karokkal kell fogadnunk azokat, hogy sikeresen eligazodjunk az élet útvesztőjében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek