LélektárSzeptember 29-én a Telihold a Kosban erőteljes asztrális lehetőség a vágyak gyors...

Szeptember 29-én a Telihold a Kosban erőteljes asztrális lehetőség a vágyak gyors megnyilvánulására

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2023 szeptembere a nosztalgikus és nagy napok jegyében ér véget, miközben a Telihold gyémántként ragyog fel a Kos jegyének 6-ik fokán. A szeptember végi Telihold a Kosban olyan asztrális esemény, amely arra hivatott, hogy szép és nagyszerű dolgokra, de egyben cselekvésre is ösztönözzön bennünket.

Ez egy csodálatos esemény, amely érdekes és egyedi ellentmondást kelt, tekintve, hogy a Telihold a véglegesség, a beteljesedés szimbóluma, míg a Kos a zodiákus első jegye, az újrakezdés szimbóluma. A Telihold a Kosban ebben az időszakban energiával tölti fel az életünket, egyik vagy másik irányba mozdítja el azt, akár arra, amerre mi magunk szeretnénk haladni, arra késztet, hogy kilépjünk a tehetetlenség vagy passzivitás állapotából, és szenvedélyesebbek legyünk nemcsak a saját életünkkel kapcsolatban, hanem minden cselekedetünkben is.

Az érzelmek intenzívebbek, erősebben érzékelhetők a Kosban lévő Telihold idején, amely szemben áll a Mérlegben lévő Nappal. Ez lehet a tetteink mozgatórugója, ami cselekvésre sarkall, hogy felhagyjunk a stagnálással.

Fontos azonban, hogy tiszta fejjel, az impulzív Kos lendülete alatt maradjunk, hogy megőrizzük tisztánlátásunkat és egyensúlyunkat, és ne hagyjuk, hogy az érzelmeink eluralkodjanak rajtunk, energiát szívjanak el tőlünk, vagy álmaink és vágyaink útjába álljanak. Ezért lényeges, hogy ebben az időszakban összhang legyen aközött, amit érzünk, amit akarunk, és amit megvalósítunk.

Ha túlzásba visszük, ha túl erős lesz, vagy ha nem a megfelelő vagy konstruktív irányba terelődik, a Kos energiája identitásválságokat, váratlan dühkitöréseket okozhat, a szokásosnál agresszívabbá tehet minket (akár verbálisan is), felszínre hozhat néhány mélyen bennünk rejtőző frusztrációt.

Amikor úgy érezzük, hogy ez a kimerítő vagy negatív energia hatalmába kerít bennünket, próbáljuk emlékeztetni magunkat arra, hogy nem vagyunk egyek vele, és szabaduljunk ki ebből az állapotból olyan tevékenységekkel, amelyek elszakítanak ezektől az érzésektől: ez lehet például tánc, testmozgás, meditáció, séta, stb.

A szeptember 29-i Telihold a Kosban az identitásunkra is erős hatással van, arra ösztönöz, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki saját magunkkal, értékeljük önmagunkat, lássuk meg a jó tulajdonságainkat, és egyszerűen érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ebben a kontextusban és az érzelmek ezen palettáján a Kosban járó Telihold a lehető legszebb módon erősítheti meg az életünket, de ha vannak bizonytalanságaink, amik elzárják az utat az elől, amivé válhatunk, egy jobb jövő elől, akkor ez a legjobb időszak arra, hogy dolgozzunk ezeken.

A Telihold a Kosban arra ösztönöz, hogy törődjünk az igényeinkkel, fejezzük ki magunkat világosan és nyíltan, legyünk határozottabbak és függetlenebbek, és bátrabbá és merészebbé tesz bennünket egyéni igényeink, vágyaink és álmaink terén.

A Kosok fantasztikus potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy bármit megvalósítsanak, ha egyszer a fejükbe vették azt, hogy mentális szinten konkrét, kézzelfogható formába ültessék az elképzeléseiket, nagyobb önbizalommal és hittel vállaljanak némi kockázatot, miközben erősen hisznek abban, hogy a végén minden jól alakul. A Kos energiája alatt a cselekvés kreatív ereje nagyon aktív, ezért ebben az időszakban sok vállalkozói tevékenység virágozhat.

Egyes bonyolult, instabil vagy megkérdőjelezhető kapcsolatokban ez az energia a korai vagy hirtelen vég felé billentheti a mérleg nyelvét, különösen akkor, ha nem volt benne hely a szabadság, a hitelesség érzésének, annak, hogy önmagad lehess és folyamatosan fejlődhess a másik fél mellett.

Másrészt a Kosban lévő Hold energiája a Mérlegben lévő Nappal szemben állva nem csak az egyéni, hanem a párunk igényeiről is szól, arra ösztönöz, hogy üljünk tárgyalóasztalhoz a vágyainkkal, miközben figyelünk a párunk igényeire, hogy megértéssel és szeretettel beszéljünk a kompromisszumokról, amiket párként megkötünk (vagy éppen nem kötünk meg), nyíltan beszéljünk a párkapcsolati igényeinkről, miközben őszintén tiszteljük önmagunkat és a másik felet egyaránt.

A Kosban lévő Telihold kapcsán érdemes megemlíteni azt az aspektust is, amelyet a Chironnal, a Sebesült Gyógyítónak is nevezett aszteroidával hoz létre. A szeptemberi holdtölte idején aktiválódik a Chiron gyógyító energiája is, megtanítva minket arra, hogy fogadjuk el a sebeinket, tanuljunk belőlük, és gyógyítsuk be azokat, ahelyett, hogy lehorgonyoznánk a fájdalomban.

Ezekben a sebekben igazi erő rejlik, és ahelyett, hogy hagynánk, hogy a fájdalom felemésszen, kihasználhatjuk azt az erőt, amit adhat nekünk. Sebeink, minden fájdalom ellenére bölcsebbé és megértőbbé tesznek minket mások fájdalmaival és sebeivel szemben, formálják és megerősítik a lelkünket, és nagyobb tudatosságot érhetünk el általuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek