KuriózumSzámítógépes szoftver képes megtalálni a számunkra megfelelő partnert

Számítógépes szoftver képes megtalálni a számunkra megfelelő partnert

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Iowai Egyetem kutatói kifejlesztettek egy szoftvert, amelyik 95 százalékos pontossággal képes kiszámolni, hogy ki a tökéletes partner egy ember számára.

szerelmesparl

A program a Facebbok, a Linkdeln és az Amazon ajánló motorjaihoz hasonló elven működik, azaz összehasonlítja az illető személy és az abban a pillanatban online lévő felhasználók profiljait, majd a legnagyobb valószínűség alapján azonosítja azokat a személyeket, akik válaszolnának egy esetleges kapcsolatfelvétel esetén.

A minél tökéletesebb program kidolgozásánál Kang Zhao, Xi Wang, Mo Yu és Bo Gao kutatók a legnépszerűbb párkereső oldalak ajánló motorjait elemezték. A felhasználókat arra kérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amelyik a személyiségjegyeikről és a különböző preferenciáikról szólt, majd ezek alapján az oldalak egy listát generáltak a potenciális partnerek neveivel. Ezután a kutatócsapat a kapott eredményeket összehasonlította a Facebook és a Linkedln hasonló elven működő ajánlásaival.

Az algoritmus pontosságának teszteléséhez a kutatók egy társkereső oldal információkészletét használták. Az oldalt 196 nap alatt 47 ezer felhasználó látogatta. Az első 98 napban a felhasználók ízléseire vonatkozó adatokat rendszerezték, valamint olyan személyeket válogattak ki, amelyek öt vagy annál több üzenetet küldtek, és megnézték, milyen arányban kaptak választ. A teszt végén a válaszok aránya megközelítőleg 95 százalék volt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek