HolotropikumSzabaduljunk meg a stressztől 5 perc alatt! Íme, egy ősi japán módszer!

Szabaduljunk meg a stressztől 5 perc alatt! Íme, egy ősi japán módszer!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A stressz életveszélyes helyzetekben elengedhetetlen, hiszen ha nem indulnak be időben az életmentő élettani folyamatok, akkor könnyen súlyos balesetet szenvedhetünk, amiben akár meg is halhatunk.

Azonban a stressz napjainkban olyan helyzetekben van jelen, ami egyáltalán nem életbevágó, ennek ellenére amikor a főnökünkkel, párunkkal veszekszünk, úgy érezhetjük, hogy az életünk nem egy jó irányba tart, netán veszélybe kerül a megélhetésünk, ha kirúgnak, hiszen nem lesz amiből ételt venni, és a lakás, az autó költségeit sem tudjuk miből fizetni. És ez a stressz pár év múlva állandósul, aminek hatására a szervezet könnyen legyengül és beteggé válhat.

Most egy olyan módszerrel ismerkedhetünk meg, amely feloldja a bennünk lévő feszültséget, stresszt. Csak a megfelelő ujjunkat kell használnunk, hogy nyugalmi állapotba hozzuk magunkat.

Hüvelykujj: az idegességért, stresszért, ingerlékenységért felel.

Mutatóujj: a félelemért, a rettegésért felel.

Középsőujj: a dühért, a haragért felel.

Gyűrűsujj: a depresszióért, a szomorúságért felel.

Kisujj: az aggodalmaskodásért felel.

Mit takar ez a technika?

A jobb kezünk összes ujjával fogjuk meg a bal kezünkön azt az ujjunkat, amelyik a problémát jelöli, tehát, ha például félünk, rettegünk valamitől, akkor a mutatóujjunkat fogjuk meg. Enyhén szorítva addig tartsuk, amíg lüktetni kezd.

Ennek a módszernek napi szinte való alkalmazása szinte mindig harmonikus állapotot eredményez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek