HolotropikumSzabadulj meg a ráncoktól 6 lépésben

Szabadulj meg a ráncoktól 6 lépésben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Valószínű, hogy nem az alább felsorolt módszereket várod a cím alapján. Azonban általuk sikerülhet megszabadulni vagy lassítani az oly idegesítő ráncoktól, szarkalábaktól.

rancok

Aludja a hátadon

A különböző pozíciókban való alvás nyomot tud hagyni az arcunkon. Legfőképpen akkor, ha az oldalunkon szeretünk aludni. A párnától kialakuló ráncoktól nagyon nehéz megszabadulni, hiszen jól bevésődnek a bőr minden rétegébe. Éppen ezért sokkal előnyösebb, ha a hátadon alszol.

Többször egyél halat

A lazac és más hidegvízi halak húsában rengeteg fehérje található, ami elengedhetetlen az egészséges bőr regenerálódásához. Azonkívül omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami a bőrt fiatalon tartja, csökkentve a ráncok kialakulását.

Használ szemüveget olvasáskor hunyorítás helyett

Sokak nem hordanak szemüveget, holott kellene. Ők olvasás közben hunyorítanak, hogy tisztább legyen a kép és el tudják olvasni a szöveget. Ezzel a művelettel a szemek sarkában apró szarkalábak jelennek meg, melyek idővel nem tűnnek már el. Ezért nagyon fontos, hogy szemüveget viseljünk olvasás közben és tűző napon is, hiszen a szem körüli bőr nagyon vékony és az erős napsütés könnyen öregíti a bőrt.

Használj alfa-hidroxi savakat tartalmazó készítményeket

Ezek a természetes savak nem csak liftingre jók, hanem csökkentik a pórusok méretét, a finom ráncok nagyságát főleg a szem körül. Ezen kívül serkentik a kollagén termelést, ami a bőr alkotóeleme. Azonban napérzékennyé teszik a bőrt, így védeni kell.

C-vitaminos krémet használj

A tanulmányok azt mutatják, hogy a C-vitamin tartalmú készítmények rendszeres használata serkenti a kollagén képződést és véd a káros UV sugárzás ellen, csökkenti a pigment foltokat és a bőr vörösségét.

Kakaó kávé helyett

A kutatók azt találták, hogy a kakaóporban nagymennyiségű antioxidáns található. Ezek képesek a napsugárzás ellen védeni a bőrt, serkenteni a keringést és megőrizni a hidratáltságot, fiatalságot kölcsönözve a bőrnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek