KuriózumStephen Hawking szerint Isten nem létezik

Stephen Hawking szerint Isten nem létezik

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ateistának vallja magát és szerinte a tudomány sokkal meggyőzőbb magyarázatokkal szolgál a Világegyetem teremtésére, mint a vallásos csodák, melyek nem egyeztethetők össze a tudományosan bizonyított tényekkel – idézte az El Mundo spanyol internetes újság Stephen Hawkingot.

Korunk legismertebb tudósa szerint mielőtt megértenénk a tudományt természetes, hogy azt gondoljuk Isten teremtette az univerzumot.

„Azzal a kijelentéssel, hogy ismerjük meg Isten elméjét arra utaltam, hogy tudom mit tudna Isten, ha létezne, de nem létezik. Ateista vagyok” – fogalmazott az asztrofizikus.

Hawking nem első alkalommal nyilatkozott vallásos meggyőződésének hiányáról. 2011-ben a The Guardiannak azt mondta, hogy nem hisz a mennyországban és a túlvilági életben, és emberek kitalált meséjének nevezte az ezekről szóló történeteket, akik félnek a sötétben. 2007-ben a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy normális értelemben nem tekinti magát vallásosnak.

„Úgy gondolom, hogy az Univerzumot a tudomány törvényei irányítják. Lehet, hogy a törvényeket Isten alkotta, de az Isten nem avatkozik közbe azért, hogy megváltoztassa ezeket a törvényeket” – magyarázta a tudós.

Stephen Hawking ugyanannak a tanszéknek a vezetője Cambridge-ben, amely valamikor Sir Isaac Newtoné volt. Teljesítményét Einsteinnel veti össze a tudományos közvélemény. Hawking az Univerzum keletkezését és megszűnését, a fekete lyukakat, a teret, az időt, a téridőt kutatja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek